top of page

RIJST MET AUBERGINE, ZEEKRAAL EN CITROEN 🍋🌱 (vegan+glutenvrij)

Ik deelde dit gerechtje laatst in mijn verhaal op instagram en jullie wilden graag het recept! De perfecte combi van zuur, zout en lichtpittig ❤️‍🔥


Het is ook echt super makkelijk te maken en je kan eventueel in plaats van zeekraal bijvoorbeeld doperwten toevoegen. 🌱


Ingrediënten (2 personen):

  • Zilvervliesrijst

  • Zeekraal

  • Aubergine

  • Vegan balletjes

  • Citroen

  • Stukje (vegan) feta

  • Avocado

  • Sriracha saus

  • Peper/zout en za’atar










Het recept:

  1. Snijd de aubergine in stukjes en eventueel de balletjes door het midden.

  2. Kook de rijst volgens de verpakking

  3. Bak de aubergine in een grote pan en voeg hier zeezout, peper en za’atar aan toe. Als de aubergine een paar minuutjes op het vuur heeft gestaan voeg je de balletjes toe. Als allerlaatste bak je de zeekraal ongeveer 2/3 minuten mee.

  4. Snijd de avocado in reepjes.

  5. Roer de rijst door de aubergine, balletjes en zeekraal en besprenkel met citroen naar smaak (ik gebruik best veel).

  6. Serveer in ronde borden en voeg de avocado, feta en sriracha toe.

















bottom of page