Ik deelde dit gerechtje laatst in mijn verhaal op instagram en jullie wilden graag het recept! De perfecte combi van zuur, zout en lichtpittig ❤️🔥
Het is ook echt super makkelijk te maken en je kan eventueel in plaats van zeekraal bijvoorbeeld doperwten toevoegen. 🌱

Ingrediënten (2 personen):
Zilvervliesrijst
Zeekraal
Aubergine
Vegan balletjes
Citroen
Stukje (vegan) feta
Avocado
Sriracha saus
Peper/zout en za’atar
Het recept:
Snijd de aubergine in stukjes en eventueel de balletjes door het midden.
Kook de rijst volgens de verpakking
Bak de aubergine in een grote pan en voeg hier zeezout, peper en za’atar aan toe. Als de aubergine een paar minuutjes op het vuur heeft gestaan voeg je de balletjes toe. Als allerlaatste bak je de zeekraal ongeveer 2/3 minuten mee.
Snijd de avocado in reepjes.
Roer de rijst door de aubergine, balletjes en zeekraal en besprenkel met citroen naar smaak (ik gebruik best veel).
Serveer in ronde borden en voeg de avocado, feta en sriracha toe.
Comments