top of page

Orthomoleculair therapeut Den Bosch

Ben je op zoek naar een orthomoleculair therapeut in Den Bosch?

Wil je de dag weer vol energie beginnen?

Weten welke voeding er past bij jouw klachten?

En dat je jouw lichaam helpt in plaats van tegenwerkt?

Neem dan zeker contact op! We zorgen er samen voor dat je weer fit wordt!

Wat kan ik als orthomoleculair therapeut in Den Bosch voor je doen?

Welkom op mijn pagina! Mijn naam is Aniek Buijsrogge. Jarenlang heb ik last gehad van onderliggende klachten zoals rug- en darmklachten. Erg vervelend, en al helemaal als heel het internet vol staat met uiteenlopende tips waarmee je niet verder komt! Toch heb ik met behulp van pure voeding en een goede mindset deze klachten onder controle gekregen. Wil je hier meer over weten? Lees dan verder bij ‘Wie ben ik’. Ik heb mijn praktijk opgezet met een grote passie voor gezondheid, voeding en mindset en in de hoop zoveel mogelijk andere mensen hier ook mee te helpen.

Door mijn studie Voeding en Diëtiek heb ik veel kennis opgedaan over het lichaam zelf en de juiste voedingstoffen. Ik merkte tijdens de studie al dat de standaard adviezen vaak niet werkte voor mensen. Ik zocht meer diepgang en de echte oorzaak achter klachten. Ik koos ervoor om door te studeren voor Integraal Orthomoleculair Therapeut. Ik ben erg blij dat ik deze keuze destijds heb gemaakt, ik heb hier namelijk veel meer geleerd over de oorzaak achter het symptoom. Waardoor ik momenteel mijn cliënten veel beter kan begeleiden naar een gezonde leefstijl!

Ben jij er ook klaar voor om aan de slag te gaan met jouw klachten? Neem dan contact met mij op! Dan kijken we samen hoe we ervoor kunnen zorgen dat jij weer lekker in je vel zit.

Wat heeft orthomoleculaire therapie te maken met mijn klachten?

Misschien dat je nog niet bekend bent met orthomoleculaire therapie, laat mij het je uitleggen! Orthomoleculair is van oorsprong een Grieks woord. Het eerste deel van het woord ‘Ortho’ staat voor juist/gezond en ‘Moleculair’ betekent ‘met betrekking tot de moleculen van het lichaam’.

Dat klinkt misschien erg lastig, maar dat is het niet. Bij orthomoleculaire geneeskunde draait het om het optimaliseren van de gezondheid door middel van het in balans brengen van voedingsstoffen. Voorbeelden van voedingsstoffen die belangrijk zijn voor je lichaam zijn bijvoorbeeld mineralen en vitamines.

In jouw lichaam spelen er dagelijks diverse automatische processen af, elk met zijn eigen functie en benodigde voedingsstoffen. Wanneer deze voedingsstoffen niet op orde zijn (doordat er te weinig van in het lichaam aanwezig zijn) ontstaat er een disbalans in het lichaam. Door deze disbalans kunnen de processen niet goed functioneren.

Als integraal orthomoleculair therapeut is het aan mij om deze disbalans in jouw lichaam weer recht te zetten, zodat jouw lichaam weer op weg is naar een optimale gezondheid.

Hoe ziet deze orthomoleculaire voeding er dan uit?

Orthomoleculaire voeding is gebaseerd op voeding tijdens de oertijd. Het zit namelijk zo; onze genen zijn nog voor 98% hetzelfde als van onze voorouders 160.000 jaar geleden. Dit waren jagers en verzamelaars, inwoners die veel liepen en op zoek gingen naar onbewerkt voedsel. Daarentegen, is de levensstijl van ons enorm veranderd.

Dit zorgt ervoor dat jouw huidige levensstijl niet meer past bij jouw genen. Waardoor er wereldwijd steeds meer gezondheidsproblemen als diabetes en overgewicht ontstaan. Maar dat is zeker niet alles, ook hormonale klachten en vermoeidheid zijn een oorzaak hiervan. Reden genoeg voor mij om een verandering in mijn voedingspatroon te maken.

Uiteraard betekent dit echt niet dat we enkel groenten en fruit gaan eten! Maar als het aan mij ligt gaan we wel iets meer in de richting van pure voeding, die er ook tijdens de oertijd gebruikt werd.

Zijn de recepten dan niet saai en eentonig?

Absoluut niet! Ik zorg voor veelzijdige recepten die je in een handomdraai op tafel zet. Heb jij niet zoveel ervaring in de keuken? Dan maakt dat niets uit! Ik wil dat je een levensstijl ontwikkelt die je gemakkelijk zelf kunt volhouden. Plezier staat bij mij op nummer 1, ook tijdens het ontwikkelen van een gezonde leefstijl.

Bij mij is er naast pure voeding daarom ook zeker ruimte voor een chipje of stukje chocolade. Gebruik hiervoor de 80/20 regel; 80% kies je voor voedzame voeding en 20% voor jouw favoriete snacks. Een goede balans is superbelangrijk wanneer je jouw gezonde leefstijl wilt behalen en onderhouden.

Heb jij moeite met voeding en wil je graag van vervelende klachten afkomen? Vraag dan een kennismakingsgesprek aan, geheel gratis en vrijblijvend.

Veelgestelde vragen Orthomoleculair therapeut in Den Bosch

Gebruik je ook supplementen tijdens het traject?

Is het behandelplan voor iedereen hetzelfde?

Het kan zo zijn dat ik supplementen adviseer bij bepaalde klachten om het lichaam een bepaalde boost te geven wanneer bepaalde vitamines of mineralen al langer afwezig zijn. Daarentegen is het goed om eerst bij de basis te starten; jouw voeding en levensstijl.

Zeker niet! Ieder lichaam vraagt om een andere aanpak. Daarom maak ik jouw behandelplan pas na ons eerste intakegesprek waar we jouw wensen, doelen en klachten bespreken. Zo weet ik zeker dat je met succes dit traject in gaat.

Bekijk mijn video!

Alvast even snel kijken wat ik nou precies doe? Bekijk dan mijn video!

Maxime

Relaxte darmen en een rustig hoofd

Aniek heeft mij geholpen om na ruim 10 jaar PDS-klachten waarbij niets leek te werken, weer grip te krijgen op de gezondheid van mijn darmen.
Ze neemt écht de tijd om samen tot duurzame veranderingen te komen in je eetpatroon en doet dit op een laagdrempelige manier. Geen moeilijke recepten en “ moetjes”, maar kleine aanpassingen die een groot verschil maken.

Met behulp van Aniek ben ik nagenoeg klachtenvrij en heb ik weer plezier in eten. De naam mind body diëtist is geheel terecht: ik heb relaxte darmen en een rustig hoofd door de adviezen van Aniek. Ik zou haar iedereen aanraden!

Sade

Geen maagzuurremmers meer & rustige maag en darmen!

Aniek, heeft mij ontzettend geholpen. Na een leven lang buikpijn, huisartsen die makkelijk maagremmers voorschrijven zonder enig onderzoek, heeft Aniek mijn darmen en maag weer rustig en blij gekregen. Ik voel mij gehoord en op mijn gemak bij Aniek. Er zijn weinig ‘moeten’ of ‘verplichtingen’. Het zijn makkelijke stappen die je zet samen met Aniek, die al heel snel voor resultaat zorgen. Naast de consulten, kun je altijd een berichtje sturen als je nog iets wil weten. Dat voelt heel fijn!

Nogmaals; Aniek is een heel fijne diëtist en ik ben grotendeels klachtenvrij!

Lisa

Aanrader

Ik heb Aniek gevonden via Instagram. Al lange tijd last van mijn buik, maar door haar behandelingen heb ik een stuk minder klachten. Ze denkt met je mee en kijkt wat voor jou werkt als persoon. Super nuttige tips en recepten ontvangen! Ik zou iedereen Aniek aanraden!

Evelien

Meer energie en minder buikklachten!

Dankzij de tips en adviezen van Aniek lukt het mij nu veel beter om gezond en gevarieerd te eten. Hierdoor meer energie en minder buikklachten. Zo blij mee!!! 
Dankjewel voor al je tips en adviezen. Ik ga hier zeker mee door!

Wat vinden mijn cliënten?

bottom of page