top of page
Orthomoleculair therapeut aniek

Orthomoleculair therapeut

Orthomoleculaire voeding

Op zoek naar een orthomoleculair therapeut?

Dan ben je aan het juiste adres. Als Integraal orthomoleculair therapeut is het mijn doel om jou door middel van de juiste levensstijl en voeding weer terug in balans te brengen. 

Wil jij je weer energiek voelen?
Ben jij klaar met je opgeblazen buik?
Ben je klaar met vage klachten en wil je de oorzaak van je klachten aanpakken? 
Wil jij je lichaam voeden in plaat van vullen?

Dan ben je aan het juiste adres!
 

aniek buijsrogge
Orthomoleculaire voeding

Wie ben ik?

Hoi, ik ben Aniek Buijsrogge! Met mijn grote passie voor gezondheid, mindset en voeding help ik in mijn praktijk mensen met uiteenlopende klachten. Als ervaringsdeskundige met een verleden met lichamelijke klachten (waaronder rug- en darmklachten) weet ik hoe het is om chronische klachten en pijn te hebben. Op dit moment voel ik me veel beter dan jaren terug en het is dan ook mijn missie om andere mensen te helpen om terug in balans te komen. Ook al denk je dat je klachten bij jou horen en blijvend zijn, er is meer mogelijk dan je denkt!

 

Tijdens mijn 4-jarige studie Voeding en Diëtetiek heb ik veel geleerd over de wetenschap achter het menselijk lichaam en voeding. Na deze studie wilde ik meer, want waardoor ontstaan klachten bij mensen? Ik wilde niet alleen kijken naar de symptomen maar juist naar de oorzaak, zodat klachten ook langdurig opgelost kunnen worden. Hierdoor ben ik na mijn studie Voeding en Diëtetiek verder gaan studeren voor Integraal Othomoleculair Therapeut. Hier heb ik geleerd te achterhalen waardoor klachten ontstaan. Het symptoom is niet het probleem, wat is de oorzaak?

 

Je ‘mind’ en ‘body’ werken altijd samen: vandaar ook Mind Body Diëtist! Met een holistische blik kijk ik naar het totaal plaatje. Naast voeding kijk ik verder naar o.a. je nachtrust, stress, mindset, beweging, hoe je in je vel zit en wanneer klachten ontstaan zijn. Zo zorgen we er samen voor dat de puzzelstukjes in elkaar vallen en we de klachten kunnen verklaren en oplossen. Door middel van voedingsadvies, levensstijladvies, coaching en eventueel supplementen brengen we jou weer terug in balans. 

Bekijk mijn video!

Alvast even snel kijken wat ik nou precies doe? Bekijk dan mijn video!

Orthomoleculaire voeding

Wat is orthomoleculaire therapie?

Orthos is het Griekse woord voor juist, recht, gezond. Moleculair betekent ‘met betrekking tot de moleculen in het lichaam’.

 

Orthomoleculaire geneeskunde gaat over het behouden en optimaliseren van je gezondheid, met behulp van vitamines, mineralen, vetzuren en andere belangrijke voedingsstoffen. Deze kennis in de orthomoleculaire therapie is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek.


In jouw lichaam spelen zich heel veel bijzondere automatische processen af. Elk proces heeft zijn eigen hulptroepen en hulpstoffen nodig (de voedingstoffen!). Wanneer deze niet of te weinig aanwezig zijn, ontstaat er een disbalans in het lichaam en kunnen bepaalde processen minder goed gaan functioneren. Mijn uitgangspunt als orthomoleculair diëtist is dan ook het terug in balans brengen van deze stoffen om zo de processen weer optimaal te kunnen laten functioneren.

Waarmee kun je bij mij terecht?

-    Buikklachten zoals: prikkelbare darmsyndroom, maagklachten en spijsverteringsklachten.
-    Hormonale disbalans zoals: de overgang of pcos
-    Op gewicht komen op een gezonde manier: zowel ondergewicht als overgewicht
-    Vermoeidheidsklachten, uit balans en geen fit gevoel 
-    Intoleranties en allergieën 
-    Een volwaardig voedingspatroon (bijvoorbeeld bij veganistisch eten) 
-    Mind Body Syndroom (TMS)
-    Wanneer je geen klachten hebt maar graag een optimale gezondheid wilt behalen en behouden.

aniek buijsrogge

Hoe ziet die orthomoleculaire voeding er dan uit?

Orthomoleculaire voeding is gebaseerd op oervoeding. Wanneer je kijkt naar onze genen zie je dat deze nog voor 98% (!!) hetzelfde zijn als onze voorouders 160.000 jaar geleden. Genetisch gezien lijken we dus nog op de oermens, alleen ons voedings- en leefpatroon is compleet anders geworden. We waren in de oertijd jagers en verzamelaars: op zoek naar eten, veel in beweging en aten onbewerkte voeding uit de natuur. Onze huidige, westerse levensstijl sluit niet aan bij onze genen. Hedendaags kampen wij met heel veel ziektes en gezondheidsproblemen die ontstaan door een slechte levensstijl waaronder: diabetes, overgewicht (obesitas) en hart- en vaatziekten. Maar niet alleen deze ziektes worden veroorzaakt door een ongezonde levensstijl, denk ook aan: hormonale klachten, darmklachten en vermoeidheid. En dan noem ik er helaas nog maar een paar. Wat kan hier dan bij helpen? Proberen weer iets meer richting de oertijd te gaan! Dat bedoel ik natuurlijk niet letterlijk, maar we kunnen wel starten met gezonde voeding. Dit ziet er zo uit:

  • Groenten

  • Verse kruiden

  • Vezels

  • Noten

  • Zaden

  • Knollen

  • Fruit

  • Gezonde vetten

  • (Dierlijke) eiwitten

Orthomoleculaire voeding
Orthomoleculaire voeding
Orthomoleculaire voeding
Orthomoleculaire voeding
Orthomoleculaire voeding

Klinkt dit voedingspatroon saai zo? 

Ik heb hier wat voorbeelden van recepten van mij, want saai is het zeker niet! 

 

Wellicht denk je nu: ik wil ook wel eens een bakje chips, we leven niet meer in de oertijd! Daar is natuurlijk ook ruimte voor. Ik ben voorstander van de 80/20 regel. 80% de verantwoorde keuze en 20% ruimte voor chips, een stuk taart, een wijntje of iets anders waar je zin in hebt. Ik zit zelf graag ook aan een wijntje in het weekend. Zoals je vast al vaker hebt gehoord: balans is erg belangrijk. Ik vind het belangrijk dat jij een levensstijl ontwikkelt waar jij gelukkig van wordt en waar ruimte is voor bakje chips of een keer een Bossche bol, zolang de basis maar goed is en je ook plezier hebt in het maken en eten van de voedzame gerechten! Want die zijn namelijk ook erg lekker, kan ik je vertellen. 

 

Ik ontvang je graag in mijn praktijk om samen aan de slag te gaan! Neem contact op met mij voor een gratis en vrijblijvende telefonische kennismaking.

Orthomoleculaire voeding

Veelgestelde vragen over een orthomoleculair therapeut

Met welke klachten kan ik terecht bij een orthomoleculair therapeut?

Hoe ziet de behandeling bij een orthomoleculair therapeut eruit?

- Overgewicht & ondergewicht
- Hormonale klachten
- Insuline-resistentie (o.a. diabetes)
- Darmklachten
- Allergieën en intoleranties
- Vermoeidheids- en stressklachten
- Een volwaarding voedingspatroon (bijvoorbeeld bij veganistische voeding)
- Mind-body syndroom
Staat je klacht er niet tussen? Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Voorafgaand aan de intake hebben we een korte telefonische kennismaking waarbij we de hulpvraag en klachten bespreken. We plannen een intake op locatie in Den Bosch of online. Tijdens de uitgebreide intake vraag ik naast je voeding uitgebreid door naar je nachtrust, stress, levensstijl, beweging en andere factoren die invloed hebben op jouw gezondheid. Vanuit de intake volgt een uitgebreid behandelplan met doelen, plan van aanpak, recepten en eventueel wanneer nodig suppletieadvies. Na een aantal weken plannen we een vervolgconsult en bespreken we hoe het is gegaan. Vanuit daar worden er dingen of aangepast in je behandelplan. Afhankelijk van jouw klachten en wensen plannen we meerdere consulten. Je beslist zelf hoe vaak je langs wilt komen. Tussendoor kun je mij altijd bereiken voor korte vragen via whatsapp of de mail.

Zijn supplementen altijd nodig?

Nee, dit is per situatie en persoon verschillend. De basis begint altijd bij de voeding & levensstijl. Supplementen zijn soms nodig als bepaalde processen erg verstoord zijn in het lichaam. Supplementen worden dan tijdelijk ingezet om je lichaam een ‘boost’ te geven en het zelfhelende vermogen te stimuleren. 

bottom of page