top of page

Mindset

Helaas bleef ik andere klachten houden. Ik snapte mijn lichaam vaak niet, waar kwamen de klachten vandaan? Naast de buikklachten werden mijn rugklachten een stuk erger. Ik heb veel verschillende behandelingen gehad en ben uiteindelijk geopereerd aan mijn rug. Dit heeft nooit de pijn volledig weggehaald en ik kreeg weer te horen dat ik er maar mee moest leren leven. Dit was niet de boodschap waar ik het bij ging laten. Zo kwam ik door zelf op zoek te gaan naar mogelijkheden om met chronische pijn om te gaan, op de theorie van Dr. Sarno het: “Tension Myoneural Syndrome” ofwel: Mind body syndroom.

 

Kortgezegd houdt dit in dat je emoties, stress en angsten veel invloed hebben op blijvende klachten. Ik kreeg veel inzichten in mijn rugklachten maar ook mijn darmklachten.

Nu kan zeggen dat het allemaal met een reden is gebeurd. Ik voel mezelf al jaren stukken beter en ik heb een heel ander leven gekregen!

ANIEK BUIJSROGGE

Hoi, ik ben Aniek Buijsrogge!

De passie voor voeding en gezondheid is bij mij ontstaan doordat ik zelf veel lichamelijke klachten heb en heb gehad en deze wilde oplossen. Al als kind had ik veel rugpijn en buikklachten. Ik kreeg na veel bezoekjes aan de huisarts en specialisten vaak te horen dat ik er maar mee moest leren leven.  

Toen ik ouder werd en er meer bekendheid kwam rondom darmklachten kreeg ik de diagnose Prikkelbare darmsyndroom (PDS). Ik was toen 17 jaar was en ben heel anders gaan eten. Op dat moment had ik geen idee wat dan echt de juiste producten waren en de klachten bleven aanhouden.  

Ik wilde mijn kennis verbreden en mezelf beter voelen. Daarom zocht ik van alles op over de juiste voeding en hoe ik het beste met mijn darmklachten om kon gaan. Doordat mijn interesse groeide voor voeding ben ik na mijn studie Business Innovation verder gaan studeren: Voeding en Diëtetiek. Na deze studie wilde ik meer, want waardoor ontstaan klachten bij mensen? Ik wilde niet alleen kijken naar de symptomen maar juist naar de oorzaak, zodat klachten ook langdurig opgelost kunnen worden. Hierdoor ben ik verder gaan studeren voor Integraal Othomoleculair Therapeut. Hier heb ik geleerd te achterhalen waardoor klachten ontstaan. Het symptoom is niet het probleem, wat is de oorzaak?

Momenteel eet ik geen gluten, ei, koemelk. Ik eet heel puur en met zo min mogelijk bewerkte producten. Dit klinkt als een hele opgave maar ik kan je vertellen dat ik nog héél veel lekkere dingen kan eten. Mijn voedingspatroon is enorm veranderd in de afgelopen jaren en hierdoor heb ik een hele grote verbetering in mijn darmklachten ervaren. 


 

Opleidingen:

Avans Hogeschool Business Innovation

Haagse Hogeschool Voeding en Diëtetiek

Natura Foundation Integraal Orthomoleculair Therapeut

Gamedi Academy opleiding Darmtherapie  

MIJN MISSIE

Mijn missie is om mensen door middel van het creëren van een gezonde levensstijl, zowel met voeding als met mindset, te helpen met het verminderen van klachten. Je zult versteld staan van waar je zelf toe in staat bent te veranderen in je klachten en pijn. Ik geloof erg in de kracht van voeding, het is immers de brandstof om ons in leven te houden! “Let food be the medicine and the medicine be the food”.

Ik ben opgegroeid in Goes en woon ondertussen alweer 8 jaar in Den Bosch. Ik hou heel erg van koken en houd ook al een aantal jaren een receptenblog bij, deze zijn te vinden op mijn site in het menu. Naast koken en met voeding bezig zijn houd ik ook erg van een wijntje en een feestje. Het draait namelijk allemaal om balans! Ook ben ik gek op dieren en heb je misschien mijn hond Mick al gespot op een foto op mijn website.

 

Ik wens je veel plezier op mijn website (kies een lekker receptje uit!) en hoop je binnenkort te kunnen spreken.

bottom of page