top of page
Orthomoleculair therapeut aniek

Holistisch

diëtist

Orthomoleculaire voeding

Ben je op zoek naar een holistisch diëtist?

Wil je leren hoe stress, beweging en slaap je gezondheid beïnvloeden en hoe je hiermee om kunt gaan?


Wil je onderzoeken welke voeding jouw lichaam voedt en wat bij jou past?


Dan ben je aan het goede adres, ik ben namelijk holistisch diëtist!

We gaan ontdekken hoe je jezelf zowel fysiek als mentaal beter kunt voelen door middel van de juiste voeding en levensstijl. Voeding is niet het enige element dat bijdraagt aan onze gezondheid. Door naar het geheel te kijken, kunnen we de optimale balans vinden die bij jou past!

aniek buijsrogge
Orthomoleculaire voeding

Wie ben ik?

Hoi ik ben Aniek Buijsrogge, met een enorme passie voor voeding en mindset begeleid ik mensen in mijn orthomoleculaire diëtistenpraktijk op het gebied van gezondheid! Vanuit mijn eigen ervaring met jarenlange darm- en rugklachten weet ik als geen ander hoe frustrerend het kan zijn om de juiste hulp te vinden. 

Mijn missie is om mensen door middel van het creëren van een gezonde levensstijl, zowel met voeding als met mindset, te helpen met het verminderen van klachten. Je zult versteld staan van waar je zelf toe in staat bent te veranderen in je klachten en pijn. Als holistisch diëtist zeg ik ook wel:

"Luister naar de signalen van je lichaam en geef het de zorg die het verdient."
 

Bekijk mijn video!

Alvast even snel kijken wat ik nou precies doe? Bekijk dan mijn video!

Orthomoleculaire voeding

Wat is het plan als holistisch diëtist?

Ik vind het heel belangrijk om voor jou de tijd te nemen die nodig is. Dat is als holistisch diëtist erg belangrijk natuurlijk. Na de uitgebreide intake van 1,5 uur waar we jouw doelen, klachten, voeding en levensstijl in kaart brengen ontwikkel ik een uitgebreid persoonlijk plan waar je mee aan de slag gaat. Het persoonlijke plan dat je ontvangt kun je zien als jouw gids. Het zit vol handige informatie over jouw aandachtspunten, klachten, voeding en levensstijl. Het tempo waarin veranderingen worden doorgevoerd, is flexibel en afhankelijk van wat voor jou haalbaar en comfortabel is. Het plan ontvang je via de mail samen met recepten. Indien nodig ondersteunen we je lichaam met supplementen, maar voeding en levensstijl is de basis!

Tijdens vervolgconsulten bespreken we hoe je je voelt, je voortgang en aandachtspunten. Het belangrijkste doel is om jou op een duurzame manier van jouw klachten af te helpen en een gezonde & leuke levensstijl te bevorderen. Daarnaast draait het niet alleen om het behalen van doelen, maar ook om het creëren van een levensstijl die je met plezier volhoudt! Dit betekent dat we stap voor stap werken om langdurige veranderingen in jouw levensstijl en lichaam te bewerkstelligen. Een belangrijk onderdeel hiervan is voeding!

Waarmee kun je bij mij terecht?

-    Buikklachten zoals: prikkelbare darmsyndroom, maagklachten en spijsverteringsklachten.
-    Hormonale disbalans zoals: de overgang of pcos
-    Op gewicht komen op een gezonde manier: zowel ondergewicht als overgewicht
-    Vermoeidheidsklachten, uit balans en geen fit gevoel 
-    Intoleranties en allergieën 
-    Een volwaardig voedingspatroon (bijvoorbeeld bij veganistisch eten) 
-    Mind Body Syndroom (TMS)
-    Wanneer je geen klachten hebt maar graag een optimale gezondheid wilt behalen en behouden.

aniek buijsrogge

Hoe ziet de voedzame voeding er dan uit als ik naar een holistisch diëtist ga?

Een voedingspatroon gericht op pure voeding, voeding wat je lichaam snapt! We kijken samen waar jouw lichaam behoefte aan heeft en waar het goed op ‘draait’. Dit hangt er natuurlijk af met welk doel je bij mij komt. Zo kan het zijn dat je (tijdelijk) bepaalde voedingsmiddelen gaat laten staan om je lichaam te ontlasten. Sommige voedingsmiddelen zijn namelijk een stuk meer belastend voor je lichaam. Daarnaast is het ook zo dat we altijd veel dingen toevoegen in je voedingspatroon waar je juist wel goed op reageert! Wellicht dingen waar je zelf niet zo snel aan denkt.

 

Op de foto's zie je al een paar van mijn recepten die ik gebruik als holistisch diëtist.

Orthomoleculaire voeding
Orthomoleculaire voeding
Orthomoleculaire voeding
Orthomoleculaire voeding
Orthomoleculaire voeding

Kan ik dan mijn guilty pleasures vergeten?

Zeker niet. Bij Mind Body Diëtist draait het absoluut niet om diëten en het verbieden van voedingsmiddelen. We gaan op zoek naar een levensstijl die voor jou werkt. We geloven niet in restricties, omdat we weten dat wanneer je jezelf alles ontzegt, je alleen maar meer verlangt naar wat je niet mag hebben. Daarom omarmen we graag de 80/20 regel: 80% van de tijd richten we ons op voedzame voeding zoals ik je zal leren, en de overige 20% is er voor lekkernijen zoals chips, een chocolaatje of waar je ook zin in hebt.

 

Plezier staat centraal als het gaat om smakelijk en voedzaam eten. Het kan best zijn dat je af en toe nog steeds verlangt naar iets minder voedzaams, en dat is helemaal oké. Het belangrijkste is dat je leert genieten van de voedzame recepten die we samen gaan ontdekken! Door jezelf te voeden met de juiste brandstof, zul je merken dat je je niet alleen beter voelt, maar ook lekkerder in je vel zit. Welke voedingsmiddelen bij jou passen hangt af van jouw doel en klachten. Samen gaan we ontdekken wat voor jou het beste werkt. Heb je al zin om aan de slag te gaan?

 

Neem contact op om te bespreken wat ik voor jou kan betekenen. Ik werk vanuit mijn praktijk in Den Bosch, Goes en online. Ik help je heel graag!

Orthomoleculaire voeding

Veelgestelde vragen over een holistisch diëtist

Wat is een holistisch diëtist?

Hoe verschilt een holistisch dieetadvies van traditioneel voedingsadvies?

Een holistisch diëtist bekijkt voeding en gezondheid vanuit een breed perspectief, waarbij de focus niet alleen ligt op voedselkeuzes, maar ook op levensstijl, emoties, en de algehele gezondheid van de cliënt.

In tegenstelling tot traditionele voedingsadviezen, houdt een holistisch diëtist rekening met alle aspecten van het leven van een persoon, zoals stress, slaappatronen en emotioneel welzijn. Het doel is het creëren van een evenwichtige en duurzame benadering van gezond eten en leven.

Hoe vindt een holistisch diëtist de juiste benadering voor mij?

Door middel van uitgebreide gesprekken en evaluaties wordt een holistisch diëtist in staat gesteld om jouw unieke behoeften, doelen en uitdagingen te begrijpen. Het dieetadvies wordt dan op maat gemaakt, rekening houdend met zowel fysieke als emotionele aspecten.

bottom of page