top of page

Orthomoleculair therapeut Zeeland

Ben je op zoek naar een orthomoleculair therapeut in Zeeland?

Elke dag beginnen met een nieuwe boost energie?

Het gevoel hebben dat je goed voor je lichaam zorgt?

Eindelijk af van jouw darm- en buikklachten?

Dan ben je bij mij aan het goede adres! Als integraal orthomoleculair therapeut zorg ik dat je de kennis hebt om jouw klachten onder controle te houden en je weer goed in je vel zit.

Ik ben gevestigd in Goes dus je kan gewoon bij mij langskomen!

Wat kan ik als orthomoleculair therapeut in Zeeland voor je doen?

Welkom op mijn pagina! Mijn naam is Aniek Buijsrogge. Waarschijnlijk ben ik voor jou niet de ‘standaard’ diëtist met een praktijk in Zeeland, aangezien ik mijn holistische en orthomoleculaire visie gebruik om verder te kijken dan enkel voeding. Doordat ik zelf een verleden heb met lichamelijke klachten, weet ik als geen ander hoe frustrerend dit kan zijn. Toch heb ik door de juiste pure voeding en mindset mijn klachten onder controle weten te krijgen en houden.

Ik kan niet wachten om deze ervaringen met jou te delen samen met de kennis die ik heb opgedaan tijdens mijn studies Voeding en Diëtiek en Integraal Orthomoleculair Therapeut. Tijdens deze opleidingen heb ik niet enkel geleerd over hoe het lichaam in elkaar zit, maar ook over de oorzaak achter het symptoom. Dit zorgt ervoor dat ik verder kijk dan enkel wat cijfertjes op een weegschaal of eetpatronen.

Wil jij ook een coach die naast voeding let op de nachtrust, stress en beweging? Dan zijn wij een goede match. Laten we samen aan de slag gaan met jouw gezonde leefstijl!

Wat is orthomoleculaire therapie?

Veel mensen zijn nog niet bekend met orthomoleculaire therapie, toch is het hetgeen wat ervoor gezorgd heeft dat mijn lichaam weer in balans is en ik mij fitter voel dan ooit tevoren.

Orthos is het Griekse woord voor juist/ recht/ gezond. Moleculair betekent ‘met betrekking tot de moleculen in het lichaam’. Dit klinkt misschien wat vaag, maar dat is het absoluut niet. Bij de orthomoleculaire geneeskunde staan voedingsstoffen centraal. Jouw lichaam heeft namelijk een bepaald aantal voedingsstoffen nodig om goed te functioneren.

Wanneer er een tekort aan voedingsstoffen is zorgt dit voor dat er een disbalans ontstaat in het lichaam. Dit kan vervelende klachten veroorzaken die slecht op te lossen zijn zonder kennis van deze voedingstoffen, het lichaam en de onderliggende oorzaak van jouw klachten.

Laat mij je als orthomoleculair therapeut in Zeeland je helpen door gebruik te maken van deze geneeskunde. Samen zorgen we dat jouw lichaamsstoffen weer in balans komen en de lichamelijke klachten verminderen.

Orthomoleculaire voeding.. wat is dat dan?

Orthomoleculaire voeding is gebaseerd op oervoeding, voeding die onze voorouders 160.000 jaar geleden tot zich namen. Wanneer je kijkt naar onze genen zie je dat deze nog voor 98% (!!) hetzelfde zijn als de jagers en verzamelaars. Dit houdt in dat we genetisch gezien nog op de oermens lijken, alleen dat onze levensstijl compleet is veranderd. Denk hierbij niet alleen aan voeding maar ook beweging en stress.

Hierdoor ontstaan er steeds meer gezondheidsproblemen zoals diabetes en hart- en vaatziekten en andere klachten zoals hormonale disbalans. Dit zijn nog maar enkele van een enorme lijst. Voor mij reden genoeg om meer met pure voeding aan de slag te gaan in plaats van bewerkte producten.

Is er dan geen plek meer voor iets lekkers?

Bij mij is er zeker wel plek voor iets lekkers, zoals een chipje of glas wijn. Dit is zelfs heel belangrijk! We doen hier namelijk niet aan een crash dieet, maar creëren met plezier een nieuwe gezondere leefstijl. Dit houdt in dat je ook best wel eens iets lekkers mag. Ik neem hiervoor vaak de 80/20 regel; 80% van de tijd kies je voor voedzame producten, waardoor je 20% kunt genieten van jouw favoriete snacks.

Jij staat voor mij op nummer 1. Hierbij kijk ik met een holistische visie naar jouw gezondheid, voeding en mindset. Werkt iets niet helemaal lekker voor jou? Dan passen we dat gewoon aan. Ik ben als coach erg flexibel en ben van mening dat werken aan je gezondheid niet als straf moet aanvoelen, maar als feestje!

Wil jij ook plezier hebben terwijl je naar een gezondere versie van jezelf toe werkt? Vraag dan een gratis kennismakingsgesprek aan!

Veelgestelde vragen Orthomoleculair therapeut in Zeeland

Hoe gaan we aan de slag?

Ben je een strenge coach?

Besluit jij om samen met mij aan de slag te gaan? Dan bespreken we allereerst jouw klachten en doelen. Aan de hand van deze informatie kan ik namelijk een behandelplan opstellen die bij je past. Ik geloof namelijk niet in een one-size-fits-all behandelplan. Ieder lichaam heeft andere behoeftes. Vervolgens ontvang je van mij een behandelplan met recepten, aandachtspunten, levensstijltips en mogelijk advies voor supplementen. Na de intake spreken wij elkaar weer tijdens vervolgconsulten. Hoeveel consulten jij nodig hebt hangt af van jouw wensen en behoeftes.

Nee, ik ben van mening dat ‘streng’ er enkel voor zorgt dat je later weer terugvalt in oude gewoontes. Het vormen van een nieuwe gezonde leefstijl moet je met plezier doen, zodat je achteraf niet anders meer wil!

Bekijk mijn video!

Alvast even snel kijken wat ik nou precies doe? Bekijk dan mijn video!

Maxime

Relaxte darmen en een rustig hoofd

Aniek heeft mij geholpen om na ruim 10 jaar PDS-klachten waarbij niets leek te werken, weer grip te krijgen op de gezondheid van mijn darmen.
Ze neemt écht de tijd om samen tot duurzame veranderingen te komen in je eetpatroon en doet dit op een laagdrempelige manier. Geen moeilijke recepten en “ moetjes”, maar kleine aanpassingen die een groot verschil maken.

Met behulp van Aniek ben ik nagenoeg klachtenvrij en heb ik weer plezier in eten. De naam mind body diëtist is geheel terecht: ik heb relaxte darmen en een rustig hoofd door de adviezen van Aniek. Ik zou haar iedereen aanraden!

Sade

Geen maagzuurremmers meer & rustige maag en darmen!

Aniek, heeft mij ontzettend geholpen. Na een leven lang buikpijn, huisartsen die makkelijk maagremmers voorschrijven zonder enig onderzoek, heeft Aniek mijn darmen en maag weer rustig en blij gekregen. Ik voel mij gehoord en op mijn gemak bij Aniek. Er zijn weinig ‘moeten’ of ‘verplichtingen’. Het zijn makkelijke stappen die je zet samen met Aniek, die al heel snel voor resultaat zorgen. Naast de consulten, kun je altijd een berichtje sturen als je nog iets wil weten. Dat voelt heel fijn!

Nogmaals; Aniek is een heel fijne diëtist en ik ben grotendeels klachtenvrij!

Lisa

Aanrader

Ik heb Aniek gevonden via Instagram. Al lange tijd last van mijn buik, maar door haar behandelingen heb ik een stuk minder klachten. Ze denkt met je mee en kijkt wat voor jou werkt als persoon. Super nuttige tips en recepten ontvangen! Ik zou iedereen Aniek aanraden!

Evelien

Meer energie en minder buikklachten!

Dankzij de tips en adviezen van Aniek lukt het mij nu veel beter om gezond en gevarieerd te eten. Hierdoor meer energie en minder buikklachten. Zo blij mee!!! 
Dankjewel voor al je tips en adviezen. Ik ga hier zeker mee door!

Wat vinden mijn cliënten?

bottom of page