top of page

Orthomoleculair therapeut Tilburg

Ben je op zoek naar een orthomoleculair therapeut in Tilburg?

Ben je klaar voor een fit en energierijk leven?

Weten waar jouw lichaam om vraagt en waarom?

Wil jij jouw lichaam voeden in plaats van vullen?

Dan ben ik de juiste integraal orthomoleculair therapeut voor jou! Samen gaan we aan de slag met jouw leefstijl en zorgen we voor een goede gezondheid.

Wat kan ik als orthomoleculair therapeut in Tilburg voor je betekenen?

Hi! Mijn naam is Aniek Buijsrogge. Als orthomoleculair therapeut in Tilburg kan ik niet wachten om samen met jou aan de slag te gaan met jouw klachten en gezonde levensstijl. Met een enorme kennis en passie voor voeding en mindset is het mijn missie om door middel van mijn praktijk zoveel mogelijk mensen door middel van het creëren van een gezonde levensstijl te helpen. Hierbij hou ik een holistische visie aan, wat inhoudt dat ik verder kijk dan enkel voeding.

Tijdens mijn 4-jarige studie Voeding en Diëtetiek heb ik voldoende kennis opgedaan omtrent het lichaam en zijn behoeftes. Toch wilde ik graag meer diepgang en besloot ik verder te studeren voor Integraal Orthomoleculair Therapeut. Hier heb ik meer geleerd over de oorzaak achter de symptomen die je ervaart. Het symptoom is niet het probleem…wat is de oorzaak?!

Wil jij ook aan de slag met een coach die verder kijkt dan voeding en aan de slag wil met de oorzaak van jouw klachten? Neem dan contact met mij op!

Hoe kan orthomoleculaire therapie mij helpen?

Van oorsprong is het woord Orthomoleculair een Grieks woord. Het eerste gedeelte ‘Ortho’ staat voor juist/gezond en ‘Moleculair’ betekent ‘met betrekking tot de moleculen in het lichaam’.

Klinkt redelijk ingewikkeld toch? Maar in de praktijk is dit absoluut niet het geval. Bij de orthomoleculaire geneeskunde staan voedingsstoffen centraal. Jouw lichaam heeft namelijk bepaalde voedingsstoffen nodig om automatische processen in gang te zetten. Wanneer er te weinig van deze voedingsstoffen aanwezig zijn, is er een disbalans in het lichaam. Wat zorgt voor klachten zoals een opgezwollen buik of rugpijn!

Dit type geneeskunde is erg populair en ik heb zelf gezien wat voor voordelen en resultaat het met zich meebrengt. Het vereist discipline, maar is absoluut geen straf om te doen! Werken aan jouw gezondheid zou namelijk een feestje moeten zijn.

Laat mij jou als orthomoleculair therapeut helpen om de disbalans in jouw lichaam weer op orde te brengen en merk zelf het geweldige resultaat!

Hoe ziet orthomoleculaire voeding er dan uit?

Wanneer je ervoor kiest om samen met mij als jouw orthomoleculair therapeut in Tilburg aan de slag te gaan focussen we op orthomoleculaire voeding. Dit is voeding die gebaseerd is op oervoeding, het voedsel dat jagers en verzamelaars zo’n 160.000 jaar geleden tot zich namen.

Het zit namelijk zo, onze genen zijn nog voor 98% hetzelfde als onze voorouders. Toch is onze huidige levensstijl erg veranderd. Dit zorgt ervoor dat deze niet goed aansluit bij onze genen. Hierdoor zie je wereldwijd al aardig wat gezondheidsproblemen ontstaan (denk aan overgewicht en hartziekten), maar ook aan darm- en hormonale klachten.

Tijd voor verandering! Tijdens ons traject gaan we weer wat meer in de richting van de oertijd qua voeding. Dit houdt zeker niet in dat je enkel droge ingrediënten moet gaan eten, absoluut niet! Met pure voeding kun je erg lekkere gerechten eten.

Is er geen plek meer voor een chipje of koekje?

Het is goed om te weten dat je bij mij geen calorieën hoeft te tellen. Ik ben van mening dat jouw lichaam gevoed moet worden, niet gevuld. Daarbij zal er altijd plek zijn voor een lekkere snack zoals een chipje of koekje. Hierbij hou ik graag de 80/20 regel aan. Dit houdt in dat je 80% kunt genieten van voedzame gerechten, waardoor er 20% overblijft voor jouw guilty pleasures.

Jouw traject naar een betere gezondheid moet leuk zijn en niet als een straf aanvoelen. Aan de hand van jouw klachten bekijk ik welke voedingsmiddelen er bij je passen en geef ik je heerlijke recepten mee. Hierdoor hou je het gemakkelijker vol en behaal je sneller resultaat wat je achteraf ook zelf kunt behouden. Klinkt goed… toch?!

Wil jij leren hoe je pure voeding gebruikt om jouw lichaam te voeden? Neem dan contact met mij op voor vragen of plan een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek aan.

Veelgestelde vragen Orthomoleculair therapeut in Tilburg

Zijn de recepten die je meegeeft ingewikkeld?

Waarom kiezen voor een orthomoleculair therapeut?

Absoluut niet! Ik vind het belangrijk dat je de recepten met gemak en plezier in elkaar zet. Daarom heb ik gekozen voor simpele gerechten die je zelfs kunt volgen wanneer je geen ster in de keuken bent.

Ik kijk verder dan enkel voeding of een getal op de weegschaal. Zo bekijken we samen hoe het zit met jouw stress, slaapritme en hoe je in je vel zit. Deze factoren zijn allemaal van invloed op jouw proces.

Bekijk mijn video!

Alvast even snel kijken wat ik nou precies doe? Bekijk dan mijn video!

Maxime

Relaxte darmen en een rustig hoofd

Aniek heeft mij geholpen om na ruim 10 jaar PDS-klachten waarbij niets leek te werken, weer grip te krijgen op de gezondheid van mijn darmen.
Ze neemt écht de tijd om samen tot duurzame veranderingen te komen in je eetpatroon en doet dit op een laagdrempelige manier. Geen moeilijke recepten en “ moetjes”, maar kleine aanpassingen die een groot verschil maken.

Met behulp van Aniek ben ik nagenoeg klachtenvrij en heb ik weer plezier in eten. De naam mind body diëtist is geheel terecht: ik heb relaxte darmen en een rustig hoofd door de adviezen van Aniek. Ik zou haar iedereen aanraden!

Sade

Geen maagzuurremmers meer & rustige maag en darmen!

Aniek, heeft mij ontzettend geholpen. Na een leven lang buikpijn, huisartsen die makkelijk maagremmers voorschrijven zonder enig onderzoek, heeft Aniek mijn darmen en maag weer rustig en blij gekregen. Ik voel mij gehoord en op mijn gemak bij Aniek. Er zijn weinig ‘moeten’ of ‘verplichtingen’. Het zijn makkelijke stappen die je zet samen met Aniek, die al heel snel voor resultaat zorgen. Naast de consulten, kun je altijd een berichtje sturen als je nog iets wil weten. Dat voelt heel fijn!

Nogmaals; Aniek is een heel fijne diëtist en ik ben grotendeels klachtenvrij!

Lisa

Aanrader

Ik heb Aniek gevonden via Instagram. Al lange tijd last van mijn buik, maar door haar behandelingen heb ik een stuk minder klachten. Ze denkt met je mee en kijkt wat voor jou werkt als persoon. Super nuttige tips en recepten ontvangen! Ik zou iedereen Aniek aanraden!

Evelien

Meer energie en minder buikklachten!

Dankzij de tips en adviezen van Aniek lukt het mij nu veel beter om gezond en gevarieerd te eten. Hierdoor meer energie en minder buikklachten. Zo blij mee!!! 
Dankjewel voor al je tips en adviezen. Ik ga hier zeker mee door!

Wat vinden mijn cliënten?

bottom of page