top of page

Orthomoleculair therapeut Goes

Ben je op zoek naar een orthomoleculair therapeut in Goes?

Wil je weer lekker in je vel zitten?

Heb je vaak last van klachten zoals buikpijn en een opgeblazen gevoel?

En zie je de hulp van een therapeut met holistische visie wel zitten?

Dan zijn wij een match! Als integraal orthomoleculair therapeut help ik jou op weg naar een gezonde leefstijl. Ik ben gevestigd in Goes-zuid dus je kan gewoon bij mij langskomen.

Wat kan ik als orthomoleculair therapeut in Goes voor je betekenen?

Hi! Mijn naam is Aniek Buijsrogge. Met een grote liefde voor gezondheid, voeding, mindset en kennis heb ik besloten om mijn eigen praktijk op te zetten. Ik weet namelijk als geen ander hoe vervelende klachten (zoals darm- en rugklachten) kunnen zijn. Door de juiste voeding en mindset heb ik mijn klachten onder controle weten te houden, en nu kan ik niet wachten om zoveel mogelijk anderen hier ook bij te helpen. Dit doe ik met een holistische visie, ik kijk verder dan enkel een blik naar de weegschaal en bij mij worden er geen calorieën geteld.

Tijdens mijn 4-jarige studie Voeding en Diëtiek ben ik veel te weten gekomen over het lichaam; wat zijn de behoeftes, hoe zit het in elkaar en wat zijn veel voorkomende klachten. Toch mistte ik nog bepaalde informatie. Ik wilde graag meer te weten komen over de oorzaak achter het symptoom. Daarom heb ik destijds besloten om verder te studeren voor Integraal Orthomoleculair Therapeut.

Ik wil graag deze kennis met je delen, zodat ook jij weer goed in je vel zit en eindelijk die vervelende klachten onder controle hebt.

Wat is orthomoleculaire therapie dan precies?

Ben je nog niet bekend met orthomoleculaire therapie? Laat het mij je dan in het kort uitleggen. Orthomoleculair is een Grieks woord. Ortho staat voor juist/gezond en Moleculair betekent ‘met betrekking tot de moleculen in het lichaam’.

Dit maakt het misschien niet direct duidelijker, maar wanneer je erover na denkt is het vrij eenvoudig. De orthomoleculaire geneeskunde focust op het verbeteren van gezondheid door middel van bepaalde voedingsstoffen zoals mineralen en vitamines. In jouw lichaam spelen er namelijk allerlei automatische processen af, die elk zijn eigen voedingsstoffen nodig hebben.

Om goed te kunnen functioneren, mag er geen tekort van deze voedingsstoffen aanwezig zijn. Dan ontstaat er namelijk een bepaalde disbalans waardoor je last krijgt van bepaalde klachten. Als orthomoleculair therapeut in Goes ga ik aan de slag met deze geneeskunde om te zorgen dat jouw lichaam weer terug in balans komt, en je jezelf fitter dan ooit voelt!

Hoe ziet orthomoleculaire voeding eruit?

Ik focus tijdens ons traject het liefst op pure en orthomoleculaire voeding. Dit houdt in dat we een stukje terug in de tijd gaan, naar de oertijd. Dit heeft een belangrijke reden, onze genen zijn momenteel voor 98%!! nog hetzelfde als onze voorouders in de tijd van jagers en verzamelaars.

Dit houdt in dat jouw huidige levensstijl (denk aan thuisbezorgd, chronische stress, kantoorwerk en minder beweging) niet past bij onze genen. Hierdoor ontstaan er steeds vaker bepaalde gezondheidsproblemen zoals overgewicht en hart ziekten. Maar ook situaties als hormonale- en darmklachten komen steeds vaker voor. Als het aan mij ligt gaan we weer iets meer richting de oertijd qua voeding! Denk hierbij aan pure voeding zoals vruchten, (dierlijke) eiwitten en onbewerkte voeding.

Is er geen plek meer voor een chipje of koekje?

Daar is zeker wel plek voor, we gaan niet echt terug in de tijd!

We focussen vooral op pure voeding en veelzijdige recepten in het traject. Maar dat wil nog niet zeggen dat er geen ruimte is voor een bakje chips of glas wijn. Hiervoor gebruiken we de 80/20 regel. Dit houdt in dat je 80% van je voedselkeuzes baseert op wat ik je geleerd heb, waardoor er 20% ruimte is voor jouw favoriete guilty pleasure.

Dit zorgt dat het creëren van jouw gezonde leefstijl niet als een straf aanvoelt. Daarbij zul je het veel gemakkelijker vol houden dan een streng traject waarbij niets mag. Zolang de basis van jouw voeding puur is, zal er zeker ook ruimte zijn voor een stukje Tony Chocolony!

Heb je nog enige vragen over orthomoleculaire therapie? Stel ze dan gerust! Stuur mij een mailtje of vraag een gratis kennismakingsgesprek aan.

Veelgestelde vragen Orthomoleculair therapeut in Goes

Waar beginnen we tijdens ons traject?

Waarvoor kan ik bij jou terecht?

We starten met een intakegesprek waar we al jouw klachten en doelen bespreken. Aan de hand hiervan stel ik een plan op die bij jou past. Ieder lichaam is namelijk anders en vraagt om andere behoeftes.

Ik behandel mensen met klachten zoals; Overgewicht, hormonale klachten, vermoeidheidsklachten, mind-body syndroom, darmklachten en intoleranties. Wil jij weten of je met jouw klacht ook bij mij terecht kunt? Neem dan contact met me op.

Bekijk mijn video!

Alvast even snel kijken wat ik nou precies doe? Bekijk dan mijn video!

Maxime

Relaxte darmen en een rustig hoofd

Aniek heeft mij geholpen om na ruim 10 jaar PDS-klachten waarbij niets leek te werken, weer grip te krijgen op de gezondheid van mijn darmen.
Ze neemt écht de tijd om samen tot duurzame veranderingen te komen in je eetpatroon en doet dit op een laagdrempelige manier. Geen moeilijke recepten en “ moetjes”, maar kleine aanpassingen die een groot verschil maken.

Met behulp van Aniek ben ik nagenoeg klachtenvrij en heb ik weer plezier in eten. De naam mind body diëtist is geheel terecht: ik heb relaxte darmen en een rustig hoofd door de adviezen van Aniek. Ik zou haar iedereen aanraden!

Sade

Geen maagzuurremmers meer & rustige maag en darmen!

Aniek, heeft mij ontzettend geholpen. Na een leven lang buikpijn, huisartsen die makkelijk maagremmers voorschrijven zonder enig onderzoek, heeft Aniek mijn darmen en maag weer rustig en blij gekregen. Ik voel mij gehoord en op mijn gemak bij Aniek. Er zijn weinig ‘moeten’ of ‘verplichtingen’. Het zijn makkelijke stappen die je zet samen met Aniek, die al heel snel voor resultaat zorgen. Naast de consulten, kun je altijd een berichtje sturen als je nog iets wil weten. Dat voelt heel fijn!

Nogmaals; Aniek is een heel fijne diëtist en ik ben grotendeels klachtenvrij!

Lisa

Aanrader

Ik heb Aniek gevonden via Instagram. Al lange tijd last van mijn buik, maar door haar behandelingen heb ik een stuk minder klachten. Ze denkt met je mee en kijkt wat voor jou werkt als persoon. Super nuttige tips en recepten ontvangen! Ik zou iedereen Aniek aanraden!

Evelien

Meer energie en minder buikklachten!

Dankzij de tips en adviezen van Aniek lukt het mij nu veel beter om gezond en gevarieerd te eten. Hierdoor meer energie en minder buikklachten. Zo blij mee!!! 
Dankjewel voor al je tips en adviezen. Ik ga hier zeker mee door!

Wat vinden mijn cliënten?

bottom of page