top of page

Orthomoleculair therapeut Breda

Ben je op zoek naar een orthomoleculair therapeut in Breda?

Iemand die je helpt je weer energiek te voelen?

Wil jij leren welke voeding er goed bij jouw lichaam past?

En ben je klaar met vage klachten zoals een opgeblazen buik?

Dan ben je bij mij aan het goede adres! Als integraal orthomoleculair therapeut help ik jou door middel van de juiste leefstijl en voeding weer lekker in je vel te zitten.

Wat kan ik als orthomoleculair therapeut in Breda voor je betekenen?

Hallo! Ik ben Aniek Buijsrogge. Met een grote passie voor onder andere gezondheid, voeding en mindset help ik mensen met lichamelijke klachten een gezonde leefstijl te creëren. Doordat ik hier zelf een verleden in heb (bijvoorbeeld darmklachten) weet ik als geen ander hoe frustrerend het is. Door de juiste voeding en mindset voel ik mij nu veel beter en heb ik als missie om zoveel mogelijk anderen te helpen om weer lekker in hun vel te zitten. Met een holistische blik kijk ik naar het totaal plaatje en focus ik mij naast voeding ook op de nachtrust, stress en beweging van mijn klanten.

Tijdens mijn studie Voeding en Diëtetiek heb ik veel kennis opgedaan over hoe het lichaam in elkaar zit en wat voor behoeftes het heeft. Na deze 4-jarige studie wilde ik graag meer informatie verzamelen, zoals informatie over de oorzaak van de klachten en hoe deze ook langdurig opgelost kunnen worden. Hierom besloot ik om verder te studeren voor Integraal Orthomoleculair Therapeut. Hier heb ik veel geleerd over de oorzaak achter het symptoom.

Ik kan niet wachten om mijn kennis aan jou over te brengen en je te helpen met het onder controle houden van jouw klachten!

Wat is orthomoleculaire therapie en hoe gebruik ik het?

Orthomoleculair is van oorsprong een Grieks woord. Ortho staat voor juist/gezond en Moleculair betekent ‘met betrekking tot de moleculen in het lichaam’.

Het klinkt misschien ingewikkeld, maar dat is het absoluut niet. De orthomoleculaire geneeskunde gaat over het optimaliseren van iemand zijn gezondheid door middel van belangrijke voedingsstoffen. Denk hierbij aan mineralen en vitamines. Dit type geneeskunde is erg populair en gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Ook ik zelf heb ervaren wat voor effect het op je gezondheid heeft.

In jouw lichaam spelen er verschillende automatische processen af, elk met zijn eigen functies en doelen. Deze processen hebben elk zijn eigen voedingsstoffen nodig. Wanneer er te weinig van deze voedingsstoffen aanwezig zijn, ontstaat er een disbalans en kunnen de processen hun werk niet goed uitvoeren.

Als orthomoleculair therapeut in Breda gebruik ik deze geneeskunde en kennis om te zorgen dat jouw lichaamsstoffen weer terug in balans komen en de lichamelijke klachten verminderen.

Hoe ziet orthomoleculaire voeding er uit?

Wanneer je ervoor kiest om samen met mij aan de slag te gaan focussen we ons op orthomoleculaire voeding, dit is voeding die gebaseerd is op oervoeding. Dit heeft een grote reden; onze genen zijn nog voor 98%!! hetzelfde als onze voorouders 160.000 jaar geleden. We waren in deze oertijd jagers en verzamelaars; veel in beweging en op zoek naar puur onbewerkt voedsel.

Eigenlijk houdt dit dus in dat jouw huidige levensstijl niet past bij jouw genen. Waardoor er wereldwijd veel gezondheidsproblemen ontstaan (denk aan diabetes, overgewicht en hart ziekten). Maar niet alleen deze ziektes worden veroorzaakt door een ongezonde levensstijl, denk ook aan: hormonale klachten, darmklachten en vermoeidheid. En dit zijn er maar enkele. Als het aan mij ligt gaan we weer iets meer richting de pure voeding!

Een orthomoleculair therapeut in Breda hoeft niet saai te zijn!

Houdt dit in dat alle recepten saai en eentonig zijn? Absoluut niet!

Bij mij is er namelijk ook ruimte voor een bakje chips of glaasje wijn. Ik neem hiervoor vaak de 80/20 regel. Dit houdt in dat je 80% van de keuzes binnen mijn recepten en tips houdt, waardoor er 20 procent ruimte is voor jouw favoriete chocolade! Een goede balans is erg belangrijk wanneer je jouw gezonde leefstijl wilt behalen en onderhouden.

Ik wil dat jij een levensstijl ontwikkelt waar jij gelukkig van wordt, niet waar je enkel gefrustreerd en gedemotiveerd van raakt. Zolang de basis van jouw voeding puur is en je veel plezier hebt in het maken (en natuurlijk eten) van voedzame gerechten, is er ook zeker ruimte voor een Bossche bol.

Ik ontvang je graag in mijn praktijk om samen aan de slag te gaan, maar sta ook open voor de mogelijkheid tot online consulten. Heb je nog enige vragen? Neem contact met mij op voor een gratis en vrijblijvende telefonische kennismaking.

Veelgestelde vragen Orthomoleculair therapeut in Breda

Moet ik naast de voeding ook sporten?

Is pure voeding dan niet saai?

Je MOET helemaal niets. Een gezonde leefstijl hoort leuk te zijn! Van mij hoef je niet de sportschool in te duiken wanneer je daar een hekel aan hebt. We kunnen bekijken wat je zelf fijn vindt; bijvoorbeeld wandelen.

Nee hoor. Met pure voeding kun je de meest lekkere en voedzame gerechten maken die jouw lichaam voeden in plaats van vullen.

Bekijk mijn video!

Alvast even snel kijken wat ik nou precies doe? Bekijk dan mijn video!

Maxime

Relaxte darmen en een rustig hoofd

Aniek heeft mij geholpen om na ruim 10 jaar PDS-klachten waarbij niets leek te werken, weer grip te krijgen op de gezondheid van mijn darmen.
Ze neemt écht de tijd om samen tot duurzame veranderingen te komen in je eetpatroon en doet dit op een laagdrempelige manier. Geen moeilijke recepten en “ moetjes”, maar kleine aanpassingen die een groot verschil maken.

Met behulp van Aniek ben ik nagenoeg klachtenvrij en heb ik weer plezier in eten. De naam mind body diëtist is geheel terecht: ik heb relaxte darmen en een rustig hoofd door de adviezen van Aniek. Ik zou haar iedereen aanraden!

Sade

Geen maagzuurremmers meer & rustige maag en darmen!

Aniek, heeft mij ontzettend geholpen. Na een leven lang buikpijn, huisartsen die makkelijk maagremmers voorschrijven zonder enig onderzoek, heeft Aniek mijn darmen en maag weer rustig en blij gekregen. Ik voel mij gehoord en op mijn gemak bij Aniek. Er zijn weinig ‘moeten’ of ‘verplichtingen’. Het zijn makkelijke stappen die je zet samen met Aniek, die al heel snel voor resultaat zorgen. Naast de consulten, kun je altijd een berichtje sturen als je nog iets wil weten. Dat voelt heel fijn!

Nogmaals; Aniek is een heel fijne diëtist en ik ben grotendeels klachtenvrij!

Lisa

Aanrader

Ik heb Aniek gevonden via Instagram. Al lange tijd last van mijn buik, maar door haar behandelingen heb ik een stuk minder klachten. Ze denkt met je mee en kijkt wat voor jou werkt als persoon. Super nuttige tips en recepten ontvangen! Ik zou iedereen Aniek aanraden!

Evelien

Meer energie en minder buikklachten!

Dankzij de tips en adviezen van Aniek lukt het mij nu veel beter om gezond en gevarieerd te eten. Hierdoor meer energie en minder buikklachten. Zo blij mee!!! 
Dankjewel voor al je tips en adviezen. Ik ga hier zeker mee door!

Wat vinden mijn cliënten?

bottom of page