top of page

Gezonde pruimencake (glutenvrij & koemelkvrij) ✨

  • Foto van schrijver: Aniek Buijsrogge
    Aniek Buijsrogge
  • 6 dagen geleden
  • 1 minuten om te lezen

Het is weer pruimentijd! Dit is een lekker en makkelijk recept om een voedzame pruimentaart/cake te maken😁


Ik gebruik een springvorm van 20 centimeter.


Gebruik je geen eieren maar een flax egg? Deze maak je door één lepel gebroken lijnzaad te mengen met 3 eetlepels water (doe dit in dit recept twee keer). Laat dit even indikken.


ree

Ingrediënten (springvorm 20 cm)

  • 2 bananen

  • 2 flax-eggs (of 2 eieren)

  • Kaneel naar smaak

  • Halve theelepel bakpoeder

  • 100 ml cashew of amandelmelk (let op bij gebruik eieren is deze hoeveelheid wellicht iets minder, start met 50 ml)

  • 100 gram geitenkwark (mag ook andere kwark zijn indien je dit goed verdraagd)

  • 140 gram boekweitmeel

  • 90 gram amandelmeel

  • 400 gram pruimen, ontpit en in stukjes

  • Scheutje citroensap

  • Halve theelepel baking soda




Het recept:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.

  2. Meng eerst alle ‘natte’ ingrediënten: bananen, flax-eggs of eieren, melk, geitenkwark. Nog niet de citroen.

  3. Voeg de droge ingrediënten toe (behalve baking soda en citroen) en meng tot een glad beslag.

  4. Meng het citroensap met de baking soda, laat het even bruisen en voeg direct toe aan het beslag.

  5. Ontpit de pruimen en snijd in 4 stukken. Schep de pruimen door het beslag.

  6. Bak de cake ongeveer 40 minuten in de oven. Controleer tussendoor of het niet te hard gaat. Test met een satéprikker: komt die er schoon uit (behalve als je door een stuk pruim prikt), dan is de cake goed!





























Comments


bottom of page