Herfst op je bord! 🍂🍁
Hormoongezondheid💫: Dit is een hele fijne maaltijd wanneer je in je menstruatiefase zit (eiwitten uit de kip en tuinerwten, spinazie voor wat extra ijzer en verwarmende gember + kurkuma!). Maar ook daar buiten is het een topper :)
De groenten en kip bij voorkeur biologisch 😁❤️

Ingrediënten (2 porties)
Oranje pompoen
300 gram (baby)spinazie
Bio kastanje champignons
2 grote bio wortels
200 gram bio tuinerwten
Biologische kip
Kokosmelk
Duim verse gember
2 eetlepels kurkuma
1 theelepel gemalen citroengras
1 theelepel curry madras kruiden voor over de pompoen
1 citroen
Rode currypasta van Terrasana (bevat geen onnodige toevoegingen)
Kimchi en sesamzaadjes
Volkoren basmatirijst of quinoa (hoeveelheid naar behoefte, ik gebruik ong 50-60 gram pp en meer van de rest)
Het recept:
Verwarm de oven voor op 180 graden
Snijd de pompoen in blokken, de schil hoef je er niet af te halen deze wordt zacht in de oven. Doe de blokjes in een ovenschaal samen met wat curry madras kruiden en kurkuma. Evt ook lekker extra is garam masala.
Zet in de oven voor ongeveer 30-40 minuten.
Kook de rijst volgens de verpakking.
Snijd de wortel, champignons, kip en gember in stukjes.
Bak als eerst de kip met gember, wat kurkuma, peper en citroengras. Wanneer dit een tijdje heeft gebakken voeg je de champignons en wortels doe.
Na ongeveer 7 minuutjes voeg je de spinazie en de tuinerwten toe. Voeg ook overige kurkuma, sap van een halve citroen en peper naar smaak toe.
Na nog een paar minuten bakken schep je 1 grote eetlepel currypasta in de pan (mag ook meer zijn naar smaak) en schenk je de kokosmelk erbij. Laat dit een tijdje staan tot alles goed gaar is.
Voeg de pompoen toe en breng evt nog verder op smaak met citroen en andere kruiden.
10. Serveer op borden met kimchi en sesamzaadjes!
Comentários