top of page

Pompoensoep met kokos en sinaasappel🍊(glutenvrij & vegan)

Dit is echt zo’n lekkere romige soep! De combinatie van kokos en pompoen is echt heel erg lekker. Door de kokosmelk vult de soep ook heel goed.🙌🏻


Ik voeg als topping pompoenpitten en kiemgroenten toe. Zoals je ziet best veel! Zo kan ik goed kauwen op de soep. 🙆🏼‍♀️

Ingrediënten (8 porties):

  • 2 pompoenen (hokkaido, de oranje!)

  • 2 winterpenen

  • 1 ui

  • 1 knoflook

  • 3 cm verse gember

  • 1 eetlepel kurkuma

  • Zwarte peper naar smaak

  • Handje verse basilicum

  • 400 ml kokosmelk (niet de light versie)

  • 350 ml water

  • 2 handsinaasappels

  • 1 blokje groentenboullion of 1 afgestreken eetlepel keltisch zeezout






Het recept:

  1. Snijd de ui, knoflook, gember in stukjes. Was de winterpenen en pompoenen en snijd ook deze in stukjes. De pitten mogen verwijderd worden van de pompoen.

  2. Verwarm de ui, knoflook en gember als eerst in de pan. Voeg hier na 1-2 min de pompoen en winterpeen aan toe samen met de kurkuma, peper en verse basilicum.

  3. Wanneer dit even gebakken heeft (ongeveer 10 minuutjes) voeg je het blik kokosmelk en water toe tot de groenten net niet helemaal onder water staat (je kan altijd later nog meer water toevoegen!).

  4. Voeg bouillon of zeezout toe en schil de sinaasappels. Ook deze kunnen er bij, met het vruchtvlees dus niet alleen het sap.

  5. Laat de soep koken tot de groenten zacht zijn, ongeveer 20 minuten. Pureer de soep en voeg extra kruiden toe naar smaak.

































Comments


bottom of page