Deze bowl is super yummieee 😍 ik vind deze combinatie echt top en het zit vol met plantaardige eiwitten (bonen, spinazie, vegan gehakt) en verschillende soorten groenten 🌱
Ingrediënten:
Zilvervliesrijst
Avocado
Mais
Bruine bonen (eventueel + vegan gehakt)
Zoete aardappel
Limoen of citroen
Spinazie
Twee tomaten
Rode ui
Garam masala, peper, zeezout en paprikapoeder
Olijfolie
Ingrediënten yoghurtsaus:
- 3 eetlepels kokosyoghurt/rauwe kwark/andere soort kwark of yoghurt
- 1 eetlepel mayonnaise
- Verse peterselie of andere verse of gedroogde kruiden
- 1 theelepel grove mosterd
- 2 theelepels citroensap
- Peper, zeezout en eventueel een mespuntje sambal
Het recept:
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de zoete aardappel in blokjes en besprenkel met olijfolie, Garam masala, peper, zeezout en paprikapoeder. Zet in de oven voor 20-25 minuten.
Snijd de tomaten en ui. Maak een salsa met de halve ui en de tomaten met olijfolie, peper en zeezout.
Meng de ingrediënten voor de saus.
Bak de rest van de ui, vegan gehakt en zwarte bonen met de kruiden.
Snijd de avocado en citroen.
Voeg alles samen in een bowl!
Comments