top of page

Boekweitpasta met venkel, vis en bieten 🤩 (gluten-, lactose-, eivrij)

Belangrijk om veeeeel groenten binnen te krijgen op een dag (zeker 500 gram), en dan ook verschillende soorten. Maar gisteren op het nieuws: groenten zijn DUUR! Oplossing: meer lokaal eten. Spruitjes bijvoorbeeld maar ook rode kool en bieten. Laat dat nou net in deze pasta zitten. Groenten die je misschien minder eet maar wel ontzettend lekker zijn.🌱


Ik gebruik vaak de boekweitpasta van your Organic of KoRo: die vind ik het lekkerst. Andere boekweitpasta’s willen nog wel eens uit elkaar vallen.

Maak vooral een grote portie zodat je het mee kan nemen naar je werk of school! 🥳 Mealpreppen maakt het veeeel makkelijker om gezond te eten.

Ingrediënten (4 porties):

  • 400 gram boekweitpasta

  • 1 courgette

  • Kleine rode kool

  • 1 venkel

  • 250 gram bieten (kan ook voorgekookt)

  • 1 ui

  • 4 stuks Zalm of kabeljauw

  • 1 citroen

  • Rucola

  • Za’atar, gedroogde dille, verse basilicum en peterselie (of 1 vd 2)

  • eventueel: (vegan) feta of geitenkaas voor er overheen!





Het recept:

  1. Snijd de rode kool in dunne reepjes. Snijd de ui, courgette, venkel en bieten ook in stukjes.

  2. Bak de ui en rode kool samen in een grote pan voor ongeveer 10 minuten. Voeg hier gelijk: 1 eetlepel za’atar, halve eetlepel gedroogde dille en zout/peper naar smaak aantoe.

  3. Kook ondertussen de boekweitpasta volgens de verpakking.

  4. Bak de zalm of kabeljauw in een andere pan met za’atar en gedroogde dille.

  5. Voeg in de pan met groenten nu ook de courgette en venkel toe. Voeg een handje verse kruiden toe en het sap van een halve citroen. Bak dit weer voor ongeveer 7 minuutjes.

  6. Voeg als laatste ook de bieten toe en bak weer voor 3 minuutjes. Voeg ook extra kruiden en citroen naar smaak toe.

  7. Meng de pasta door de groenten en eventueel de vis (die kun je ook heel serveren op het bord). Serveer op het bord met rucola en evt wat feta of geitenkaas en extra peper.























bottom of page