Van salades kun je echt een feestje maken. In een restaurant bestel ik vaak geitenkaassalade maar ik vind dit ook leuk om zelf te maken. Deze combinatie is echt top! De quinoa in de salade zorgt voor extra eiwitten en dus een langer verzadigd gevoel.
Onderaan deze post staan nog andere combinaties voor in de salade.
Ingrediƫnten (1 salade):
50 gram quinoa
2 handjes veldsla
3 schuifjes geitenkaas
Balsamicostroop
Granaatappelpitjes
1 vijg
Pompoenpitten
Het recept:
Kook de quinoa volgens de verpakking.
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Snijd de vijg in stukjes.
Als de oven warm is en de quinoa bijna goed kan je de geitenkaas in de oven doen. Ik leg de schuifjes op een stukje bakpapier. Laat in de oven voor ongeveer 3-5 minuten tot het warm is.
Rooster de pompoenpitten in een koekenpan. Hier hoeft geen olie bij.
Meng de quinoa met de veldsla en doe dit in een schaal.
Leg de geitenkaas en vijgen op de salade en verdeel de geroosterde pompoenpitten en granaatappelpitjes over de salade.
Besprenkel met olijfolie en balsamico creme.
Ideeƫn voor andere combinaties met geitenkaas, deze zullen vast nog wel eens voorbij komen op mijn blog:
Blauwe bessen
Frambozen
Aardbeien
Druiven
Vega spek
Honing
Honing tomaatjes
Gegrilde courgette
ŲŖŲ¹ŁŁŁŲ§ŲŖ