top of page

VEGAN MEXICAANSE BOWL 🤩

Een soort van burrito in een bowl! Aangezien ik geen wraps kan eten vind ik dit een heel goed alternatief voor een burrito! Het is snel klaar en mega lekker 😍

Ingrediënten (2 personen):

  • 150 gram Zilvervliesrijst

  • 1 blik zwarte bonen

  • 1 blik tomatenblokjes

  • Vegan rulstukjes

  • 1 blik mais

  • 1 zoete aardappel

  • 1 avocado

  • 1 ui/ 2 tenen knoflook

  • Stukje citroen of limoen

  • Eventueel tortillachips

  • 1 paprika

  • 1 tomaat

  • Kruiden: cayennepeper, peper, paprikapoeder, chilipoeder



Recept:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

2. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Verdeel over een bakplaat en besprenkel met olijfolie, zout, peper en paprikapoeder. Zet in de oven voor ongeveer 20 minuten tot de blokjes zacht zijn.

3. Kook de rijst volgens de verpakking.

4. Snijd de tomaat en paprika in blokjes en snipper de ui.

5. Fruit de ui en knoflook in een pan. Voeg hier de rulstukjes, bonen en kruiden aan toe. Verwarm dit kort en voeg daarna het blik tomatenblokjes en de paprika toe. Laat dit warm worden en zet het vuur daarna laag.

6. Prak de avocado en doe hier een beetje citroen, stukjes ui, zout en peper bij.

7. Maak het bord op met alle ingrediënten.

bottom of page