In Valencia heb ik weer veel inspiratie opgedaan voor recepten. Te beginnen met deze topper: ceviche! Ik heb dit al wel eens vaker gemaakt maar dat was een tijdje geleden. In Valencia hebben wij een paar keer ceviche met mango op en dat was zo lekkerš. Thuis heb ik hier mijn eigen variant op gemaakt met scholfilet.
Het is zoān lekker zomers en feestelijk gerecht! En ook nog eens super gezond. Je kan dit serveren als voorgerecht of bijgerecht. Ik heb er mee geluncht. Een stukje (glutenvrij) brood erbij en je lunch is een feestješ
Ceviche kan je met super veel soorten vis maken. Je "gaart" de vis in zuur, dat geeft echt een hele lekkere pure smaak. Het is ook helemaal niet moeilijk om te maken!
Hebben jullie wel eens ceviche gemaakt?
Ingrediƫnten:
200 gram scholfilet
5 radijsjes
1 kleine rode ui
Peper en zeezout
1 mango
1 avocado
2 limoenen
Verse peterselie of koriander
Het recept:
Snijd de schofilet in dunne reepjes of kleine stukjes. Net wat jouw voorkeur heeft.
Doe de stukjes scholfilet in een schaal en knijp hier het sap van de limoenen over uit. Goed roeren zodat het goed verdeeld.
Snijd de ui, mango en radijs in dunne reepjes en voeg dit toe aan de vis.
Voeg peper en zout naar smaak toe.
Bedek de schaal met aluminiumfolie en zet in de koelkast voor 10 minuten.
Snijd ondertussen de avocado in reepjes.
Haal de schaal uit de koelkast en meng de avocado er doorheen.
Serveer op kleine bordjes met verse peterselie of koriander. Ik heb er ook nog wat extra peper overheen gedaan.
Kommentare