Het is heel belangrijk om veel verschillende soorten groenten binnen te krijgen. Je microbioom wordt hier erg blij van, het is namelijk o.a. de voeding voor goede bacteriën in je darmen. In Nederland zijn we niet zo gewend om met veel verschillende soorten groenten te werken in één gerecht. Daarom wil ik je graag uitdagen om eens groenten te gebruiken die je niet zo snel pakt! 😉
In deze salade zit o.a. rode kool en venkel. Voor veel mensen iets wat niet heel vaak gebruikt wordt. Rode kool was voor mij iets wat ik lang niet op had, en het heeft me blij verrast! 😁
Je kunt deze salade bij je maaltijd maken, of voeg hier vis, tofs/tempeh of biologische kip aan toe en je bent al een heel eind voor een volwaardige maaltijd 👍🏻
Eat the rainbow en probeer dit receptje! 🌈
Ingrediënten:
Een halve rode kool
Een venkel
Een halve krop sla
Feta
Een avocado
Extra vierge olijfolie
Peper en (Keltisch) zeezout
Verse peterselie en dille
Zaden/pitten
Kiemgroenten
Voor volwaardigheid: een stukje zalm, biologische kip, tofu/tempeh
Het recept:
Snijd de rode kool en venkel in stukjes. Bak dit in een (wok)pan met verse kruiden, peper en zeezout voor ongeveer 8-9 minuutjes
Snijd de feta, komkommer, avocado en sla in stukjes
Meng alle ingrediënten en voeg extra vierge olijfolie en eventueel extra kruiden toe.
Comments