top of page

Rode bieten & zoete aardappel soep šŸ  (glutenvrij, vegan)

Dit was weer een probeersel die erg goed is uitgepakt! Het klinkt misschien als een bijzondere combinatie maar dit is een nieuwe favoriete soep van mij!! šŸ˜


Rode bieten zijn erg gezond. Ze hebben oa een verlagende werking op de bloeddruk, zijn ontstekingsremmend en bevatten verschillende vitamines en mineralen! En er zijn nog veel meer gezonde voordelen. Goede redenen om deze soep eens te proberen dus. šŸ‘šŸ»


Ingrediƫnten:

  • 4 gekookte bieten

  • 1 grote zoete aardappel (of 2 kleine)

  • Een halve eetlepel Keltisch zeezout (eventueel meer, ligt aan je smaak!)

  • Zwarte peper naar smaak

  • 1 eetlepel kurkuma

  • Bosje verse peterselie

  • Een halve citroen (eventueel een hele als je van zuurder houdt)

  • 1 ui

  • 2 tenen knoflook

  • Scheut kokosmelk of stukje geitenkaas

  • Kiemgroenten, zaden (ik gebruik hennepzaad) etc voor de garnering

  • +- 1 liter water



Het recept:

  1. Kook de bieten indien deze nog niet voorgekookt zijn. Wanneer je er met je vork in kan prikken zijn ze voldoende gekookt. Schil ze wanneer ze een beetje afgekoeld zijn.

  2. Snipper de ui en knoflook. Schil de zoete aardappel en maak hier blokjes van.

  3. Verhit wat kokosolie of ghee in een pan en bak de ui, knoflook en zoete aardappel samen met kurkuma en zwarte peper.

  4. Wanneer het ongeveer 10 minuutjes heeft gebakken voeg je water toe tot de zoete aardappel bijna helemaal onder water staat, keltisch zeezout, citroen en peterselie. Laat dit koken tot de zoete aardappel zacht is.

  5. Snijd de biet in stukjes en voeg toe in de pan, meng het geheel met een staafmixer en voeg extra kruiden toe naar smaak.

  6. Maak af met wat kokosmelk of geitenkaas, kiemen en zaden!


























Kommentare


bottom of page