top of page
Open Site Navigation

RIJSTNOEDELS BOWL 💫

Dit soort bowls zou ik echt elke dag kunnen eten. Het is lekker licht en ik heb nooit last van mijn buik als ik dit eet! Zo’n bowl is ook zo klaar en lekker als lunch of diner. 🤩


De garnalen en de paksoi kruid ik met chilipoeder, kurkuma, zwarte peper en een beetje chilisaus. Pas op met de hoeveelheid als je niet zo’n fan bent van pittig eten! 🌶 Ook als je prikkelbare darmsyndroom (PDS) hebt kan pittig eten moeilijker te verdragen zijn door je darmen.


Ik kies altijd de zilvervliesrijst noedels! Ik eet deze echt regelmatig omdat dit een top glutenvrije vervanger is voor noedels. Ik maak graag Aziatische gerechten en daar zitten vaak noedels in :)



Ingrediënten (1 persoon):

  • Zilvervliesrijst noedels

  • Kwart komkommer

  • kleine mango / halve mango

  • Halve avocado

  • Ongeveer 8-10 gamba's

  • 3 bladen paksoi

  • Chilisaus, chilipoeder, kurkuma, zwarte peper

  • Eventueel sojasaus

  • Sesamzaadjes








Het recept:

  1. Snijd alle ingrediënten in stukjes/reepjes (net wat jouw voorkeur heeft).

  2. Bak de gamba's en de paksoi in de kruiden. Voeg de groene bladen van de paksoi pas toe na 1/2 minuten. Die hoeven maar even te garen.

  3. Kook de rijstnoedels volgens de verpakking.

  4. Doe de rijstnoedels in een bowl en voeg alle ingrediënten toe. Doe hier eventueel wat sojasaus overheen.






10 weergaven
bottom of page