top of page

POMPOEN MET AUBERGINE EN KIMCHI 🎃(glutenvrij & vegan optie)

Het is herfstig weer dussss tijd voor pompoen!! Dit makkelijke receptje (je moet vooral wachten tot de pompoen en aubergine klaar zijn uit de oven) is echt heerlijk als lunch of avondeten. Eventueel kan je nog biologische kip of tofu/tempeh toevoegen voor extra eiwitten 💪🏻🌱


Ik voeg graag kimchi toe in gerechten, dit is gefermenteerde kool. Gefermenteerde producten bevatten goede bacteriën die als voeding dienen voor onze darmbacteriën. Kimchi is dus top om toe te voegen, het is ook nog eens heel lekker! 🤩

Ingrediënten:

  • 1 kleine flespompoen

  • 1 aubergine

  • 1 avocado

  • 100 gram schapenfeta (of vegan feta)

  • Verse peterselie

  • Za’atar

  • Kimchi

  • Citroen

  • Eventueel sriracha of sambal oelek

  • Keltisch zeezout












Het recept:

  1. Verwarm de oven voor op 210 graden.

  2. Snijd de pompoen in stukjes. Halveer de aubergine en snijd vierkantjes in het vruchtvlees (niet helemaal doorsnijden). Besprenkel de pompoen en aubergine met olijfolie, zeezout en za’atar. Zet in de oven voor ongeveer 30-40 minuten.

  3. Snijd de avocado, feta, peterselie en citroen.

  4. Maak de bowl op met alle ingrediënten!






















bottom of page