Pastinaak wordt ook wel een vergeten groenten genoemd. Zo zonde want het is echt heel lekker! Dit is weer een heel makkelijk receptje waar veel gezonde voedingsstoffen mee binnen krijgt. šš»
Voor je darmen is het belangrijk om lekker veel te variĆ«ren met groenten, dus probeer ook eens pastinaak toe te voegen in je gerechten (als je dit nog niet deed!). š«
Ingrediƫnten:
Pastinaak
Aubergine
Avocado
(Vegan) feta
Quinoa
Verse peterselie
Citroen
Kiemen
Bladspinazie
Handje noten
Zaāatar kruiden, peper, Keltisch zeezout, paprikapoeder
Extra vierde olijfolie
Vegan yoghurtsaus:
2,5 eetlepels kokosyoghurt
1,5 eetlepel vegan mayonnaise
Verse peterselie
Citroen
Peper
Za'atar
Het recept:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de pastinaak in blokjes. Halveer de aubergine en maak hier blokjes in met een mes (zoals op de foto). Besprenkel met olijfolie en de kruiden. Zet het in de oven voor ongeveer 20 minuten tot de pastinaak zachter is.
Kook de quinoa volgens de verpakking
Maak de yoghurtsaus.
Snijd de feta, peterselie en avocado.
Verdeel de quinoa over de borden en voeg alle ingrediƫnten toe. Maak af met extra vierde olijfolie, saus, peterselie en citroen.
Comments