Ik eet al meer dan 7 jaar zonder gluten en voor die tijd was ik groot fan van wraps. Toen ik glutenvrij ging eten vond ik de wraps die verkrijgbaar waren niet zo lekker. Daarom maakte ik eigenlijk nooit meer wraps. Tot ik de wraps van Bfree foods ontdekte. Ik eet deze heel graag, er zitten ook geen onnodige toevoegingen in wat bij veel glutenvrije producten wel het geval is. Dit is geen samenwerking trouwens, ik ben gewoon fan!š
Dan de vulling: ook niet onbelangrijk! Een wrap kan je natuurlijk met veel dingen vullen maar dit is wel Ć©Ć©n van mijn favorieten. Vooral de gegrilde courgette is een lekkere toevoeging. In plaats van courgette vind ik aubergine hier bij ook lekker. Daarnaast natuurlijk een zelfgemaakte saus!
Vrijdag ga ik op vakantie naar Valencia dus binnenkort zal ik een blogpost maken met leuke tips voor (glutenvrije/vegan) restaurantjes daar.
Ingrediƫnten gerecht (2 personen):
4 glutenvrije wraps
1 pak falafel
Halve komkommer
Halve courgette
Zelfgemaakte vegan yoghurtsaus
Een paar kleine tomaatjes
Rucola
1 avocado
Ingrediƫnten vegan yoghurtsaus:
2 grote eetlepels vegan mayonnaise
3 grote eetlepels Amandelyoghurt
1 teen geperste knoflook
Kwart fijngesneden ui
Peper/zout
Geraspte komkommer
Verse bieslook en peterselie
Het recept:
Snijd de courgette in rondjes en bak in een grillpan.
Bak in een andere pan de falafelballetjes.
Maak de yoghurtsaus.
Snijd komkommer, tomaatjes en avocado in stukjes.
Besmeer de wraps met de saus en leg in het midden de ingrediĆ«nten. Vouw ze dicht en zet eventueel vast met een prikkertje (vergeet die er dan ook niet weer uit te halen) š
Comments