top of page

GLUTENVRIJE VEGAN FALAFEL WRAPS MET GEGRILDE COURGETTE 🌱

Ik eet al meer dan 7 jaar zonder gluten en voor die tijd was ik groot fan van wraps. Toen ik glutenvrij ging eten vond ik de wraps die verkrijgbaar waren niet zo lekker. Daarom maakte ik eigenlijk nooit meer wraps. Tot ik de wraps van Bfree foods ontdekte. Ik eet deze heel graag, er zitten ook geen onnodige toevoegingen in wat bij veel glutenvrije producten wel het geval is. Dit is geen samenwerking trouwens, ik ben gewoon fan!😁


Dan de vulling: ook niet onbelangrijk! Een wrap kan je natuurlijk met veel dingen vullen maar dit is wel één van mijn favorieten. Vooral de gegrilde courgette is een lekkere toevoeging. In plaats van courgette vind ik aubergine hier bij ook lekker. Daarnaast natuurlijk een zelfgemaakte saus!


Vrijdag ga ik op vakantie naar Valencia dus binnenkort zal ik een blogpost maken met leuke tips voor (glutenvrije/vegan) restaurantjes daar.


Ingrediënten gerecht (2 personen):

  • 4 glutenvrije wraps

  • 1 pak falafel

  • Halve komkommer

  • Halve courgette

  • Zelfgemaakte vegan yoghurtsaus

  • Een paar kleine tomaatjes

  • Rucola

  • 1 avocado









Ingrediënten vegan yoghurtsaus:

  • 2 grote eetlepels vegan mayonnaise

  • 3 grote eetlepels Amandelyoghurt

  • 1 teen geperste knoflook

  • Kwart fijngesneden ui

  • Peper/zout

  • Geraspte komkommer

  • Verse bieslook en peterselie

Het recept:

  1. Snijd de courgette in rondjes en bak in een grillpan.

  2. Bak in een andere pan de falafelballetjes.

  3. Maak de yoghurtsaus.

  4. Snijd komkommer, tomaatjes en avocado in stukjes.

  5. Besmeer de wraps met de saus en leg in het midden de ingrediënten. Vouw ze dicht en zet eventueel vast met een prikkertje (vergeet die er dan ook niet weer uit te halen) 😉







9 weergaven
bottom of page