Ik postte laatst een ontbijtje met gierst maar je kan het ook gebruiken voor salade. Gierst lijkt echt op parelcouscous!! :)
Veel verschillende groentjes want: eat the rainbow š dit is een recept voor 4 personen dus je kan het ook makkelijk mealpreppen!
Ingrediƫnten (4 porties):
200 gram gierst
300 ml water
3 of 4 bio bospenen
2 grote gekookte rode bieten
1 kleine bio venkel
1 avocado
100 gram schapen/geitenfeta
Kiemgroenten of alfalfa
100 gram gerookte zalm, kip of linzen
Verse peterselie, evt zaāatar, zwarte peper en Keltisch zeezout
Extra vierge olijfolie en evt een halve citroen
Het recept:
Bak de gierst een beetje aan, zorg dat het niet verbrand. Ongeveer 2 minuutjes. Is niet noodzakelijk maar lekker voor de smaak.
Voeg 300 ml water toe met wat zout en wacht tot het kookt. Zet dan het vuur laag met de deksel er op en laat 15 min staan tot het water opgenomen is. Voeg eventueel nog wat water toe als het nog wat te hard is. De korrels horen namelijk zacht te worden. Zet na 15 minuten het vuur uit en laat staan met de deksel op de pan voor nog een paar minuten.
Snijd en bak ondertussen de wortel en de venkel in de kruiden.
Snijd de bietjes, feta en gerookte zalm in stukjes.
Meng alle ingrediƫnten samen met olijfolie, verse peterselie en evt een halve citroen!
Comments