top of page

Gierstsalade met o.a. bietjes, wortel, venkel en gerookte zalm 💜 (glutenvrij, koemelkvrij)

Ik postte laatst een ontbijtje met gierst maar je kan het ook gebruiken voor salade. Gierst lijkt echt op parelcouscous!! :)


Veel verschillende groentjes want: eat the rainbow 🌈 dit is een recept voor 4 personen dus je kan het ook makkelijk mealpreppen!


Ingrediënten (4 porties):

  • 200 gram gierst

  • 300 ml water

  • 3 of 4 bio bospenen

  • 2 grote gekookte rode bieten

  • 1 kleine bio venkel

  • 1 avocado

  • 100 gram schapen/geitenfeta

  • Kiemgroenten of alfalfa

  • 100 gram gerookte zalm, kip of linzen

  • Verse peterselie, evt za’atar, zwarte peper en Keltisch zeezout

  • Extra vierge olijfolie en evt een halve citroen







Het recept:

  1. Bak de gierst een beetje aan, zorg dat het niet verbrand. Ongeveer 2 minuutjes. Is niet noodzakelijk maar lekker voor de smaak.

  2. Voeg 300 ml water toe met wat zout en wacht tot het kookt. Zet dan het vuur laag met de deksel er op en laat 15 min staan tot het water opgenomen is. Voeg eventueel nog wat water toe als het nog wat te hard is. De korrels horen namelijk zacht te worden. Zet na 15 minuten het vuur uit en laat staan met de deksel op de pan voor nog een paar minuten.

  3. Snijd en bak ondertussen de wortel en de venkel in de kruiden.

  4. Snijd de bietjes, feta en gerookte zalm in stukjes.

  5. Meng alle ingrediënten samen met olijfolie, verse peterselie en evt een halve citroen!





































bottom of page