top of page

Gevulde zoete aardappel met avocado en oesterzwammen šŸ„‘ šŸ  (vegan & glutenvrij)

Bijgewerkt op: 26 feb. 2023

Een heel lekker gerechtje! Ik ben echt een zoete aardappel-lover. Om het gerecht volwaardig te maken kun je bijvoorbeeld een stukje zalm, biologische kip of tempeh (zelf gemarineerd) toevoegen. šŸ™†šŸ¼ā€ā™€ļø

Ingrediƫnten (2 porties):

  • 2 zoete aardappels

  • 1 avocado

  • 150 gram oesterzwammen

  • Granaatappelpitjes

  • Zaā€™atar, zeezout en peper

  • Rucola

  • Olijfolie

  • Citroen

  • volwaardige maaltijd: stukje zalm, biologische kip of zelf gemarineerde tempeh








Het recept:

  1. Verwarm de oven voor op 210 graden.

  2. Besprenkel de zoete aardappels met olijfolie en de kruiden. Prik gaatjes in de aardappels en wikkel in aluminiumfolie. Plaats in de oven voor ongeveer 30-40 minuten tot de aardappels zacht zijn.

  3. Prak de avocado en meng met wat citroen, peper en zout.

  4. Bak de oesterzwammen met de kruiden.

  5. Haal de aardappels uit de oven en snijd ze net niet helemaal door het midden.

  6. Verdeel de avocado over de aardappels en daarna ook de oesterzwammen, rucola en granaatappelpitjes!


































Comments


bottom of page