top of page

GEVULDE GEPOFTE ZOETE AARDAPPEL 🍠 (VEGAN EN GLUTENVRIJ)

Ik wilde graag weer een gerechtje met zoete aardappel maken en bedacht me deze combinatie. Dit kon of heel goed uitpakken of juist nét niet. Maar wow, dit is echt een super lekkere combinatie 😍 heel blij dat ik deze geprobeerd hebt! Het ziet er super feestelijk uit en is een top gerechtje voor de herfst. 🍁


Het gerechtje ziet er super leuk uit met alle verschillende kleuren. Sowieso vind ik dat granaatappelpitjes het overal goed bij doen. De verschillende smaken in dit gerecht passen echt verassend lekker bij elkaar, zeker een aanrader om te proberen. Belangrijk is dat je de aardappelen lang genoeg in de oven laat zodat ze echt lekker zacht zijn vanbinnen.


Ingrediënten gerecht (2 personen):

  • 2 zoete aardappels

  • 10 champignons

  • Granaatappelpitjes

  • Peper/zeezout

  • Olijfolie

  • Verse basilicum

  • Zelfgemaakte vegan yoghurtsaus











Ingrediënten vegan yoghurtsaus:

  • 2 grote eetlepels vegan mayonnaise

  • 3 grote eetlepels Amandelyoghurt

  • 1 teen geperste knoflook

  • Kwart fijngesneden ui

  • Peper/zout

  • Verse basilicum

  • Eventueel wat gedroogde dille

  • Eventueel een kwart theelepel sambal

Het recept:

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.

  2. Maak de aardappels schoon en droog. Prik gaatjes in de aardappels met een vork. Leg de aardappels op aluminiumfolie en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Wikkel de aardappels in de aluminiumfolie. Leg de aardappels in de oven voor ongeveer 40 minuten (tot ze zacht zijn!)

  3. Maak de yoghurtsaus: snijd de ui fijn en mix alle ingredienten door elkaar. Proef tussendoor of je eventueel wat sambal toe wil voegen. Je kan bij dit sausje experimenteren met de kruiden. Dus als je geen dille of basilicum in huis hebt kan je ook andere kruiden toevoegen!

  4. Snijd de champignons in stukjes en bak ze in een pan, eventueel met kruiden.

  5. Haal de aardappels uit de oven en snijd ze door het midden. Verdeel de saus, champignons, granaatappelpitjes en basilicumblaadjes over de aardappels.









bottom of page