Easy does it! Het is echt soep tijd. Altijd goed om op deze manier veel groenten binnen te krijgen š
En ik kan het niet vaak genoeg zeggen: kauw op je soep! Voeg er dus iets te kauwen aan toe: bijv. noten of kiemen š« je spijsvertering zal je dankbaar zijn!
Ik voeg geen boullionblokje toe. Zo'n blokje bevat naast zout ook suiker en smaakversterkers. Iets wat we toch minder willen eten :) het is helemaal niet moeilijk om je soep met verse kruiden en Keltisch zeezout op smaak te krijgen! Probeer het eens zou ik zeggen.
Ingrediƫnten:
6 tomaten
2 paprikaās
1 ui
2 tenen knoflook
2 eetlepels zaāatar
1 eetlepel keltisch zeezout
Peper naar smaak
Verse peterselie & basilicum
Olijfolie
550-600 ml water
Het recept:
1. Verwarm de oven voor op 220 graden
2. Snijd de tomaten door het midden, de paprika in grove stukken en versnipper de ui en knoflook.
3. Plaats alles in een oven schaal en besprenkel met olijfolie, zaāatar, zout en peper.
4. Zet in de oven tot het geheel zacht is (ongeveer 20-30 minuten!)
5. Schep in een pan en voeg 600 ml water toe, tot het meeste van de groenten onder water staat. Liever voorzichtig zijn met water zodat je de soep niet te dun maakt. Voeg kruiden naar smaak toe!
Kommentare