Een bowl met zalm zou ik elke dag wel kunnen etenš je kan er mee variĆ«ren en het is altijd mega lekker! Ik kies vaak voor dezelfde toppings maar ben er laatst achter gekomen dat groene asperges hier toch ook erg lekker bij zijn.š
Je kan ze uit de vriezer halen bij de AH of vers!šš»š±
Deze bowl zit vol met verschillende groenten & gezonde vetten (de avocado en zalm) āØ
Ingrediƫnten 2 personen:
150 gram zilvervliesrijst
1 avocado
Groene asperges
2 stuks zalm
Wortel julienne
Komkommer
Stukjes mango
Sojasaus
Sesamzaadjes
Kruiden voor de zalm en asperges (ik gebruik zaāatar, peper, kurkuma en dille)
Sriracha of sambal oelek
Het recept:
Kook de rijst volgens de verpakking.
Bak de zalm met de kruiden in een pan. Besprenkel eventueel al met een beetje sojasaus en sesamzaadjes
Bak de asperges in een andere pan met kruiden.
Snijd de avocado, komkommer en mango in stukjes
Maak een sausje van sojasaus, sambal en sesamzaadjes. Voeg sambal naar smaak toe.
Voeg alles samen in een bowl wanneer de zalm goed is en eet smakelijk! šš»
Comments