top of page

Zalmbowl met groene asperges (glutenvrij & lactosevrij)

Een bowl met zalm zou ik elke dag wel kunnen etenšŸ˜‚ je kan er mee variĆ«ren en het is altijd mega lekker! Ik kies vaak voor dezelfde toppings maar ben er laatst achter gekomen dat groene asperges hier toch ook erg lekker bij zijn.šŸ˜


Je kan ze uit de vriezer halen bij de AH of vers!šŸ™ŒšŸ»šŸŒ±

Deze bowl zit vol met verschillende groenten & gezonde vetten (de avocado en zalm) āœØ

Ingrediƫnten 2 personen:

  • 150 gram zilvervliesrijst

  • 1 avocado

  • Groene asperges

  • 2 stuks zalm

  • Wortel julienne

  • Komkommer

  • Stukjes mango

  • Sojasaus

  • Sesamzaadjes

  • Kruiden voor de zalm en asperges (ik gebruik zaā€™atar, peper, kurkuma en dille)

  • Sriracha of sambal oelek






Het recept:

  1. Kook de rijst volgens de verpakking.

  2. Bak de zalm met de kruiden in een pan. Besprenkel eventueel al met een beetje sojasaus en sesamzaadjes

  3. Bak de asperges in een andere pan met kruiden.

  4. Snijd de avocado, komkommer en mango in stukjes

  5. Maak een sausje van sojasaus, sambal en sesamzaadjes. Voeg sambal naar smaak toe.

  6. Voeg alles samen in een bowl wanneer de zalm goed is en eet smakelijk! šŸ™ŒšŸ»
































Comments


bottom of page