top of page
Open Site Navigation

VEGAN & GLUTENVRIJE APPEL-BANAANCAKE 🍎🍌

Cake maken zonder ei, koemelk en gluten is best een opgave maar gelukkig is deze goed gelukt! Super lekker als tussendoortje of bij het ontbijt bijvoorbeeld😊 In plaats van appel kan je ook ander fruit toevoegen (blauwe bessen vind ik hier ook heel lekker bij!) Dit is echt mijn go-to receptje voor als ik een cake wil bakken. Het is ook super lekker om dit als ontbijt te eten.

Ingrediënten

  • 200 gram volkoren rijstmeel

  • Halve theelepel bakpoeder

  • Halve theelepel baking soda

  • 1 appel (in plaats van appel is het ook lekker om een 150 gram blauwe bessen toe te voegen)

  • 4 rijpe bananen

  • 40 gram kokosolie

  • 2 eetlepels agavesiroop

  • Theelepel kaneel

  • 60 gram havermout

  • 50 gram walnoten





Recept:

1. Verwarm de oven voor op 185 graden.

2. Smelt de kokosolie in een steelpannetje. 3. Meng de bananen, het agavesiroop en de kokosolie in een mixer. 4. Voeg hier het rijstmeel, bakpoeder, baksoda en de havermout aan toe. 5. Snijd de appel in stukjes en meng deze met de walnoten en het kaneel door het beslag. 6. Vet het cakeblik in met kokosolie 7. Schenk het beslag in het cakeblik en zet in de oven voor ongeveer 35 minuten tot het goudbruin kleurt.


bottom of page