top of page

SALADE MET GEGRILDE ASPERGES EN ZELFGEMAAKTE DRESSING ☀️

De zon begint weer te schijnen!! Dat betekend tijd voor lekkere zomerse salades. Ik was zo blij dat ik deze foto weer in de mooie zon kon maken. 😍


Mijn eerste receptje dit jaar weer met witte asperges! Erg vroeg in het seizoen nog maar mijn ouders hebben een boerderijwinkel en konden al aan de eerste komen uit Brabant. Eventueel kun je de witte asperges ook vervangen door groene, deze zijn momenteel een stuk makkelijker te krijgen.


Ingrediënten:

  • Halve zak veldsla

  • Gerookte zalm

  • Kwart komkommer

  • Handje tomaatjes

  • Avocado

  • 2 witte asperges (of groene)

  • Pompoenpitten

Dressing:

  • Kwart citroen

  • 3 eetlepels extra vierge olijfolie

  • Theelepel gedroogde dille, peterselie en basilicum

  • Snuf zeezout en peper





Het recept:

  1. Kook de asperges (ik had nog asperges over van de avond daarvoor) en laat ze afkoelen. Snijd ze in stukjes en bak ze daarna kort op elke zijde in een pan.

  2. Snijd de komkommer, tomaatjes en avocado in stukjes.

  3. Rooster de pompoenpitten eventueel even kort in een kleine pan.

  4. Leg de sla in een diep bord en verdeel de groenten over het bord.

  5. Maak de dressing.

  6. Verdeel de asperges over de salade samen met de dressing en pompoenpitten.













9 weergaven
bottom of page