top of page

QUINOA, AVOCADO ZALM TAARTJE 🥑

Hoe feestelijk ziet dit er uit?! Ik vind zulke taartjes altijd zo leuk om te maken. Het is ook niet moeilijk dus dat is ook nog een pluspunt. Als je toevallig een diner hebt binnenkort is dit een erg leuk gerechtje om te maken.


Dit lekkere gerecht kan je maken als voorgerecht maar dan zou ik de portie wel iets kleiner maken. Ik vind het op zichzelf al een erg lekker gerecht en als je de portie uit het recept gebruikt kan je het bijvoorbeeld ook als (speciale!) lunch eten.


De zalm moet vers zijn omdat het rauw gebruikt wordt. Ik haal verse zalm altijd bij de visboer.


Ik heb voor quinoa gekozen omdat ik dat persoonlijk erg lekker vind. Je kan bijvoorbeeld ook voor sushirijst kiezen maar dit is dan weer net iets minder voedzaam.



Ingrediënten (1 taartje):

  • 100 gram verse zalm

  • 70 gram quinoa

  • 1 avocado

  • 1 eetlepel sojasaus

  • 2 eetlepel rijstazijn

  • Snuf zout

  • Sesamzaadjes











Het recept:

  1. Kook de quinoa volgens de verpakking. Voeg vervolgens de rijstazijn en een snuf zout toe. Doe de deksel terug op de pan en laat zeker 15 minuten even staan.

  2. Snijd ondertussen de zalm in blokjes en doe deze in een schaaltje. Voeg de sojasaus en de sesamzaadjes toe.

  3. Snijd de avocado in blokjes.

  4. Plaats een open ronde vorm op een bordje (Ik heb deze bij de Sligro gekocht) of gebruik een schaaltje, maar dan is de vorm wel minder mooi.

  5. Doe als eerste de quinoa in de vorm en druk goed aan. Doe dit daarna met de avocado en als laatste met de zalmstukjes.

  6. Haal de vorm er voorzichtig af!







bottom of page