Toen ik nog niet wist dat ik gluten, ei en koemelk niet kon verdragen at ik in het pruimenseizoen heel graag de zelfgemaakte pruimencake van mijn moeder. Nu eet ik die niet meer maar vind ik het wel leuk om een alternatief gerecht te maken met pruimen! Zo kwam ik op het idee van deze crumble. š¤©
Ingrediƫnten (8-10 porties):
1 kilo opal pruimen
170 gram amandelmeel
70 gram kokosmeel
120 gram havermout
Snuf zout
1,5 theelepel kaneel
100 gram ghee of kokosolie
Eetlepel agavesiroop
Het recept:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de pruimen door het midden en haal de pit eruit. Doe de pruimen in een ovenschaal.
Verhit de ghee of kokosolie in een pannetje tot het helemaal gesmolten is.
Meng het amandelmeel, kokosmeel en de havermout met de ghee of kokosolie.
Voeg het kaneel, de zout en agavesiroop toe en meng met een spatel.
Verdeel de crumble over de pruimen en zet in de oven voor ongeveer 20-25 minuten. Goed in de gaten houden dat het niet te donker wordt.
Serveer met (amandel)yoghurt of ijs.
Opmerkingen