top of page

PRUIMEN CRUMBLE (GLUTENVRIJ + VEGAN) šŸ’«

Toen ik nog niet wist dat ik gluten, ei en koemelk niet kon verdragen at ik in het pruimenseizoen heel graag de zelfgemaakte pruimencake van mijn moeder. Nu eet ik die niet meer maar vind ik het wel leuk om een alternatief gerecht te maken met pruimen! Zo kwam ik op het idee van deze crumble. šŸ¤©


Ingrediƫnten (8-10 porties):

  • 1 kilo opal pruimen

  • 170 gram amandelmeel

  • 70 gram kokosmeel

  • 120 gram havermout

  • Snuf zout

  • 1,5 theelepel kaneel

  • 100 gram ghee of kokosolie

  • Eetlepel agavesiroop










Het recept:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  2. Snijd de pruimen door het midden en haal de pit eruit. Doe de pruimen in een ovenschaal.

  3. Verhit de ghee of kokosolie in een pannetje tot het helemaal gesmolten is.

  4. Meng het amandelmeel, kokosmeel en de havermout met de ghee of kokosolie.

  5. Voeg het kaneel, de zout en agavesiroop toe en meng met een spatel.

  6. Verdeel de crumble over de pruimen en zet in de oven voor ongeveer 20-25 minuten. Goed in de gaten houden dat het niet te donker wordt.

  7. Serveer met (amandel)yoghurt of ijs.







Opmerkingen


bottom of page