top of page

POMPOEN, WORTEL KURKUMA-LIMOENSOEP šŸ„•(vegan en glutenvrij)

Bijgewerkt op: 27 okt. 2022

Deze soep is echt top! Gemaakt met alleen pure ingrediĆ«nten en geen boullionblokje. Ook zonder een bouillonblokje kan je de soep mega lekker op smaak krijgen. De soep zit vol met vitamines, mineralen en belangrijke kruiden (kurkuma blijft mijn favo ontstekingsremmend kruid!). šŸ¤©

Ik maak de soep nooit heel dun en voeg altijd iets toe om op te kauwen. Dit is heel belangrijk om de spijsvertering te activeren en om niet te snel te eten. Bij deze soep zijn kiemen en geroosterde kikkererwten top. šŸŒ±


Het receptje voor de kikkererwten vind je in mijn volgende post die ook online staat.


Ingrediƫnten:

  • 7 bospenen

  • 1 flespompoen (ong 900 gram- 1 kg)

  • 4 eetlepels kurkuma

  • Zwarte peper

  • 1 grote eetlepel keltisch zeezout

  • Verse peterselie (ong 7/8 takjes)

  • 1 limoen

  • 2 cm gember

  • 2 tenen knoflook

  • 1 grote ui

  • Kiemgroenten en geroosterde kikkererwten als topping





Het recept:

  1. Snijd de ui, gember en knoflook. Fruit dit in een pan.

  2. Snijd de wortel en pompoen in stukken en voeg dit toe ik te pan. Voeg kurkuma en zwarte peper toe.

  3. Snijd de peterselie en voeg dit toe in de pan.

  4. Voeg als alles even gebakken heeft (ongeveer 10 minuten) +- 1,5 liter water toe tot de groenten bijna helemaal onder water staat. Je kan beter minder water toevoegen zodat je de dikte van de soep nog kan bepalen. Voeg het zout, de limoen en eventueel extra kruiden toe. Laat de soep koken.

  5. Als de groenten zacht zijn kun je de soep mixen met de staafmixer. Proef de soep en voeg eventueel nog extra peper, zout of andere kruiden toe.

  6. Schep in kommen en versier met kiemen en geroosterde kikkererwten.























20 weergaven
bottom of page