top of page

Pastinaak-knolselderijsoep met dille en appel🍎 (glutenvrij & koemelkvrij)

Soep is altijd een goed idee! Zeker om in soep groenten te gebruiken die je misschien niet zo snel zou uitkiezen. Bijvoorbeeld: pastinaak en knolselderij! 💖


Door de appel en citroen lekker fris en de combinatie met dille geeft het een super lekkere smaak.


Uit dit gerecht komen ongeveer 6 porties. Ik vind het altijd fijn om veel soep te maken zodat ik het later nog kan eten of in kan vriezen! Ideaal voor mealprep.


Ik voeg kiemen toe en maak de soep niet de dun zodat ik er goed op kan kauwen, belangrijk voor de spijsvertering.

Ingrediënten 6-8 porties:

  • Bosje verse dille

  • 1 knolselderij

  • 1 ui

  • 400 gram pastinaak (1 pak bio van de AH)

  • 1.3 liter water (beter eerst iets minder en later meer toevoegen zodat het niet te waterig is!)

  • 1 afgestreken eetlepel keltisch zeezout (meer toevoegen naar smaak)

  • Een eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden, peper naar smaak en evt chilipoeder

  • 1 grote citroen

  • 1 elstar appel

  • Topping: (vegan) feta of geitenkaas en kiemgroenten

Het recept:

  1. Schil de knolselderij, wanneer je voor bio pastinaak kiest hoef je die niet te schillen! De knolselderij heeft nogal een stugge schil dus minder lekker door de soep. Snijd daarna de knolselderij en pastinaak in blokjes.

  2. Snijd ook de ui in stukjes en verwarm deze in een pan. Voeg na een minuut de knolselderij en pastinaak toe samen met alvast wat verse dille, gedroogde kruiden en peper.

  3. Bak voor ongeveer 10 minuten en voeg daarna de appel toe. Na een minuutje het water tot de groenten net onder water staat. Liever eerst dus te weinig water dan te veel! Voeg aan het water het zout, citroen, peper en extra kruiden toe!

  4. Laat koken tot de blokjes zacht zijn, dit duurt wel even: zeker 25 minuten. Mix met de staafmixer het geheel glad. Voeg extra water of kruiden toe wanneer nodig!

  5. Schenk in borden en versier met toppings of vries een gedeelte in!































bottom of page