HOMEMADE VEGAN GELE CURRY🌶
- Aniek Buijsrogge
- 21 apr 2021
- 1 minuten om te lezen
Een krachtig ontgiftend gerecht door de hoeveelheid kurkuma! Ik hou echt van curry en de currypasta zelf maken hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn.
De vegan stukjes die ik heb gebruikt heb ik
van peasmakers gekregen om te proberen. Je weekt deze in kokend water en kan ze daarna kruiden zoals je wil. Ik heb best veel kruiden gebruikt om het goed op smaak te krijgen. Ik vind het echt een top vervanger, vooral omdat het glutenvrij en sojavrij is en geen onnodige toevoegingen bevat. 😁

Ingrediënten:
Ingrediënten currypasta:
2 grote tenen knoflook
1 duim gember
Halve rode peper
5 eetlepels kurkuma
1 theelepel zwarte peper
Halve theelepel zeezout
Ingrediënten curry (4 personen):
350 gram zilvervliesrijst
Vleesvervanger
1 aubergine
1 paksoi
1 paprika
1 pakje mini mais
150 gram doperwten
Halve Chinese of spitskool
Recept:
Week de peas makers in kokend water voor 5 minuten. Laat ze uitlekken in een vergiet.
Snijd de gember, knoflook en rode peper fijn. Snijd de ui in stukjes.
Snijd alle groenten in blokjes.
Kook de rijst volgens de verpakking.
Bak de ingrediënten voor de currypasta in een wokpan. Ik heb niet gelijk alle kurkuma toegevoegd, anders wordt het te droog. Ik begon met 2 eetlepels. Voeg hier de peas makers aan toe.
Voeg de aubergine en chinese kool toe.
Voeg later de paprika, mini mais en paksoi toe.
Voeg als laatste de doperwten toe samen met de kokosmelk en de overige kurkuma. Proef ook even of het kruidig genoeg is en voeg anders nog extra kruiden toe.
Laat even staan op laag vuur met de deksel er op.
Serveer de curry samen met de rijst.
Comments