top of page

HERFST CURRY MET OESTERZWAMMEN EN POMPOEN 🎃 (glutenvrij & vegan)

Afgelopen week deelde ik dit gerecht in mijn verhaal en jullie wilden graag het recept. Dusss hier issie!


Een gerecht vol met ontstekingsremmende kruiden 🌿 en groenten!

Ingrediënten:

  • Flespompoen

  • Oesterzwammen

  • Aubergine

  • Spinazie

  • Doperwten

  • Linzen

  • Ui

  • 2 eetlepels kurkuma

  • 1 eetlepel Ras el Hanout

  • Zwarte peper

  • 1 cm gember of gemberpoeder

  • Een lepel rode curry

  • 1 blik kokosolie

  • Bloemkoolrijst of zilvervliesrijst





Het recept:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden

  2. Snijd de pompoen in blokjes en besprenkel met olijfolie, kurkuma, zwarte peper en ras el hanout. Zet in de oven voor ongeveer 20 minuten.

  3. Kook de rijst volgens de verpakking.

  4. Snijd de aubergine en ui. Bak de ui in een pan samen met kurkuma, peper, zeezout, gember en ras el hanout.

  5. Voeg de aubergine en linzen toe.

  6. Als dit even gebakken heeft voeg je de currypasta toe samen met de doperwten. Als de pompoen zacht ik voeg je deze ook toe. Laat dit even bakken en schenk dan de kokosmelk erbij.

  7. Voeg naar smaak extra peper, zeezout, kurkuma of ras el hanout toe.

  8. Serveer samen met de (bloemkool)rijst!























bottom of page