Ik ben een beetje afwezig op Instagram omdat ik aan het einde van mijn stage zit. Ik ben als het goed is over 1,5 maand afgestudeerd😱 de laatste loodjes nog en dan ben ik officieel diëtist.
Sinds ik glutenvrij eet (ondertussen al weer bijna 8 jaar) mis ik het meest een goede pizza! Veel bodems bevatten veel minder gezonde ingrediënten of zijn niet zo lekker. Het maken van mijn eigen deeg vind ik nog lastig maar hopelijk gaat dit een keer goed lukken 😁 Nu had ik laatst de pizzabodem van Schnitzer geprobeerd (niet gesponsord trouwens😂) en die vond ik wel lekker! Dus hierbij dan toch een lekker pizzagerechtje 😍
Ingrediënten (1 pizza):
Glutenvrije pizzabodem (ik gebruik die van Schnitzer, die is lekker en qua voedingswaarden prima)
(Zelfgemaakte) vegan pesto
Ansjovis
Aubergine
Tomaat
Rucola
Geitenkaas of vegan kaas
Het recept:
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Besmeer de pizza met de pesto.
Snijd de aubergine en tomaat in dunne reepjes.
Beleg de pizza met de ingrediënten (behalve de rucola!) en rasp de kaas hier over heen.
Zet in de oven voor ongeveer 12-15 minuten.
Haal uit de oven als de pizza goudbruin is en verdeel als laatste wat rucola over de pizza.
Comentários