top of page
Open Site Navigation

GLUTENVRIJE PIZZA MET AUBERGINE EN PESTO šŸ†

Ik ben een beetje afwezig op Instagram omdat ik aan het einde van mijn stage zit. Ik ben als het goed is over 1,5 maand afgestudeerdšŸ˜± de laatste loodjes nog en dan ben ik officieel diĆ«tist.


Sinds ik glutenvrij eet (ondertussen al weer bijna 8 jaar) mis ik het meest een goede pizza! Veel bodems bevatten veel minder gezonde ingrediĆ«nten of zijn niet zo lekker. Het maken van mijn eigen deeg vind ik nog lastig maar hopelijk gaat dit een keer goed lukken šŸ˜ Nu had ik laatst de pizzabodem van Schnitzer geprobeerd (niet gesponsord trouwensšŸ˜‚) en die vond ik wel lekker! Dus hierbij dan toch een lekker pizzagerechtje šŸ˜



Ingrediƫnten (1 pizza):

  • Glutenvrije pizzabodem (ik gebruik die van Schnitzer, die is lekker en qua voedingswaarden prima)

  • (Zelfgemaakte) vegan pesto

  • Ansjovis

  • Aubergine

  • Tomaat

  • Rucola

  • Geitenkaas of vegan kaas









Het recept:

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.

  2. Besmeer de pizza met de pesto.

  3. Snijd de aubergine en tomaat in dunne reepjes.

  4. Beleg de pizza met de ingrediƫnten (behalve de rucola!) en rasp de kaas hier over heen.

  5. Zet in de oven voor ongeveer 12-15 minuten.

  6. Haal uit de oven als de pizza goudbruin is en verdeel als laatste wat rucola over de pizza.
















19 weergaven
bottom of page