top of page

GLUTENVRIJE BOEKWEIT PASTASALADE 💫

Toen ik net begon met glutenvrij eten (alweer 8 jaar geleden) koos ik voor de gewone glutenvrije pasta's. Geen idee had ik dat ik ook daar juist ziek van werd omdat er soms ei of melk in verwerkt was. Uiteindelijk kwam ik erachter dat het kiezen voor vervangers die van nature glutenvrij zijn het gezondst en lekkerst is. Ik kies vaak voor linzenpasta maar boekweitpasta vind ik toch ook wel erg lekker! Daarom werd het weer eens tijd om hier iets mee te maken. Deze salade is zo gemaakt en top om to go mee te nemen of ‘s avonds te eten en de volgende dag weer als lunch. Met het lekkere weer ook leuk om in het park of op het strand op te eten! 😁


Ik hou echt van zulke kleurrijke salades. Hoe meer kleur in je eten, hoe gezonder het meestal is. Ik probeer veel te variëren met groenten maar vind het soms lastig omdat ik bepaalde groentensoorten gewoon echt heel lekker vind. Aubergine kan ik bijvoorbeeld echt elke dag eten. In deze salade ging ik voor courgette, ook echt mega lekker! In combinatie met de andere ingrediënten is het echt top.



Ingrediënten:

  • Boekweitpasta

  • 1 courgette

  • (Vegetarische) kipstukjes

  • Kruiden voor de kip (ik gebruik paprikapoeder, Provençaalse kruiden, beetje ketjap en peper)

  • Verse peterselie

  • Fetakaas

  • Tomaatjes

  • Komkommer

  • Olijven










Het recept:

  1. Kook de boekweitpasta volgens de verpakking.

  2. Bak de (vegetarische) kipstukjes met de kruiden voor de kip. Snijd de courgette en voeg deze toe in de pan. Laat het meebakken met de (vegetarische) kipstukjes als deze bijna gaar zijn.

  3. Snijd de tomaatjes, komkommer, olijven en feta in blokjes.

  4. Meng alle ingrediënten in een grote schaal. Voeg eventueel wat olijfolie of andere dressing toe. Ik doe dit niet want er zit al veel smaak aan alle ingrediënten.








bottom of page