top of page

GLUTENVRIJ HAVERMOUT ONTBIJTJE 🥣

Groetjes van mijn weerspiegeling in de lepel 🙋🏼‍♀️ I’m back! School eindverslag ingeleverd dus meer tijd om recepten te maken😁


Een simpel ontbijtje maar ik heb deze nog nooit geplaatst terwijl ik dit vaak eet. Havermout eet ik meestal als ontbijt en ik vind het top dat je daar zoveel mee kan variëren! Een van mijn favoriete combinaties is banaan, zomerfruit en amandelpasta (deze foto dus!).🍌🍓


Ik eet havermout zowel in de zomer als winter maar als het weer wat slechter weer wordt krijg ik er gelijk meer zin in!🤩


Haver is van nature glutenvrij maar er kunnen wel sporen van gluten in havermout zitten. Ik kies dan ook altijd voor de glutenvrije variant.


Zoals ik al zei hou ik ervan om te variëren met de ingrediënten. Een aantal ideeën:

  1. Vervang de havermout eens voor havervlokken. Zo krijgt het iets meer bite/structuur.

  2. Voeg chiazaad, lijnzaad, kokosrasp of cacaonibs toe als topping.

  3. Verander de amandelpasta voor pindakaas, cashewpasta of notenmixpasta. Allemaal de 100% variant zodat er geen onnodige dingen zijn toegevoegd.

  4. Voeg aardbeien, bramen, frambozen, blauwe bessen, appel, peer of vijgen toe. Of al het ander fruit wat je hier lekker bij lijkt!

  5. Als je geen vers fruit hebt, koop dan eens de bevroren frambozen of blauwe bessen in de supermarkt. Als je deze mee kookt in het pannetje worden ze zacht!


Ingrediënten (1 persoon):

  • 45 gram glutenvrije havermout

  • Ongeveer 200 ml ongezoete amandelmelk

  • Kaneel

  • 1 banaan

  • Een paar aardbeien, bramen, frambozen, blauwe bessen etc.

  • Kokosrasp

  • 100% Amandelpasta










Het recept:

  1. Kook de havermout in een pannetje met de amandelmelk en een beetje kaneel

  2. Snijd het fruit

  3. Voeg alle ingrediënten samen in een bowl 🥣








Comments


bottom of page