top of page

GEBAKKEN RIJST (VEGAN + GLUTENVRIJ) 🍚

Ik vind gebakken altijd mega lekker maar het wordt vaak met ei gemaakt. Daarom wilde ik mijn eigen variant maken met meer groenten en zonder ei!


Dit gerecht kan je niet maken met rijst die nog warm is of net gekookt. Zo kan je het niet lekker bakken. Laat het dus een hele tijd afkoelen of gebruik leftover rijst uit de koelkast.



Ingrediënten (4-6 porties):

  • 300 gram (afgekoelde) zilvervliesrijst

  • 3 eetlepels ketjap

  • 2 eetlepels sesamolie

  • 1 theelepel sambal

  • 1 grote teen knoflook of 2 kleine tenen

  • 1 ui

  • 1 rode paprika

  • Een halve paksoi (alleen het witte gedeelte)

  • 6 bosuitjes

  • 150 gram mais

  • 150 gram doperwten





Het recept:

  1. Zorg ervoor dat de rijst volledig is afgekoeld of de vorige dag is gekookt.

  2. Snijd de ui, paprika, paksoi en bosui in kleine stukjes. Leg het groene gedeelte van de bosui apart en gebruik van de paksoi alleen het witte gedeelte. Pers de knoflook of snijd deze fijn.

  3. Bak als eerst de ui en knoflook.

  4. Voeg de paprika, paksoi en bosuitjes toe en bak 1-2 minuten op hoog vuur.

  5. Voeg de rijst toe en bak op hoog vuur voor 1 minuut.

  6. Voeg de ketjap, sesamolie, sambal, mais en doperwten toe.

  7. Bak het geheel op hoog vuur en schep heel regelmatig om. Als alles warm is kan het vuur uit. Laat het vuur niet te lang aan staan want dan zijn de groentes niet zo knapperig. Ik vind het lekker als er wat bite in zit. Proef dus even tussendoor of de rijst lang genoeg gebakken heeft. :)

  8. Serveer met het groene gedeelte van de bosui!









bottom of page