Granola zelf maken is super makkelijk en je weet precies wat er in gaat. In de supermarkt bevat de granola toch al snel toegevoegde suikers.š§
Met granola kan je veel kanten op. Ik vind het altijd lekker als de granola chunky stukjes heeft. Ik heb deze gezoet met banaan wat er voor zorgt dat je in principe geen agavesiroop of honing toe hoeft te voegen (kan natuurlijk wel). š
Je kan allerlei soorten noten en zaden toevoegen. Daarom is granola maken ook zo leuk, je hebt altijd wel iets in huis om een portie van te maken.
Ik doe granola graag door mijn yoghurt. Je kan het ook toevoegen aan je havermout of eten als tussendoortje (zijn net stukjes koek).
Ingrediƫnten (voor een volle bakplaat):
15 gram gepofte boekweit
80 gram havermout
130 gram ongezouten noten
2 rijpe bananen
20 gram ghee of kokosolie
40 gram lijnzaad
25 gram kokos
(Optioneel) 1 eetlepel agavesiroop
1 theelepel Kaneel
Snuf zeezout
Het recept:
Verwarm de oven voor op 150 graden.
Maak de noten fijn in een vijzel of keukenmachine. Ik maak ze iets fijner maar vind het wel lekker als er nog wat grote stukken in zitten.
Smelt de ghee of kokosolie in een pannetje.
Prak de banaan en meng alle ingrediƫnten door elkaar.
Verdeel de granola over de bakplaat. Laat het een beetje bij elkaar liggen zodat er ook wat grotere stukken blijven liggen (dat maakt het chuncky).
Zet in de oven voor ongeveer 15 minuten. Schep het af en toe om.
Comments