Het leuke aan zulke gerechten vind ik dat je zo makkelijk met groenten en andere producten kan variëren. Vaak komen zulke lekkere bowls toevallig tot stand omdat ik nog wat producten over heb in de koelkast. 🌱
De combinatie van alles is mega lekker & heel makkelijk te maken!
Ingrediënten:
Oesterzwammen
Aubergine
Kiemgroenten
Zeewiersalade/wakame
Komkommer
Avocado
Zilvervliesrijst of noedels
Sojasaus
Sriracha of sambal oelek
Kurkuma
Zwarte peper/zout
Eventueel: za’atar en (vegan) feta voor bij de aubergine, pompoenpitten
Het recept:
Snijd de aubergine in stukjes en bak in een pan met kurkuma, peper en zeezout. Eventueel kun je za’atar kruiden toevoegen.
Kook de rijst/noedels volgens de verpakking.
Bak de oesterzwammen in een andere pan samen met sojasaus, zwarte peper, kurkuma en eventueel sriracha.
Snijd de avocado en komkommer.
Voeg alles samen in een bowl en maak af met de kiemen, wakame, sojasaus en sriracha.
Comments