top of page
Open Site Navigation

AZIATISCHE GROENTEN BOWL 🥣 (glutenvrij & vegan)

Het leuke aan zulke gerechten vind ik dat je zo makkelijk met groenten en andere producten kan variëren. Vaak komen zulke lekkere bowls toevallig tot stand omdat ik nog wat producten over heb in de koelkast. 🌱


De combinatie van alles is mega lekker & heel makkelijk te maken!

Ingrediënten:

  • Oesterzwammen

  • Aubergine

  • Kiemgroenten

  • Zeewiersalade/wakame

  • Komkommer

  • Avocado

  • Zilvervliesrijst of noedels

  • Sojasaus

  • Sriracha of sambal oelek

  • Kurkuma

  • Zwarte peper/zout

  • Eventueel: za’atar en (vegan) feta voor bij de aubergine, pompoenpitten






Het recept:

  1. Snijd de aubergine in stukjes en bak in een pan met kurkuma, peper en zeezout. Eventueel kun je za’atar kruiden toevoegen.

  2. Kook de rijst/noedels volgens de verpakking.

  3. Bak de oesterzwammen in een andere pan samen met sojasaus, zwarte peper, kurkuma en eventueel sriracha.

  4. Snijd de avocado en komkommer.

  5. Voeg alles samen in een bowl en maak af met de kiemen, wakame, sojasaus en sriracha.
























9 weergaven
bottom of page