top of page

Aubergines van de BBQ of uit de oven 🍆(glutenvrij & koemelkvrij)

BBQ season! Naast de standaard bbqproducten is het juist leuk om creatief met groenten te zijn. Wanneer je geen bbq hebt kun je de oven gebruiken ☀️🙌🏻.


Wanneer je de aubergines inpakt in folie behoud je het vocht en de smaak goed, mega lekker is dat. Vind het een groot verschil dan grillen en zeker wanneer je in het 'pakketje' andere ingrediënten toevoegt. 🙆🏼‍♀

Ingrediënten (3 porties):

  • 3 middelgrote aubergines

  • 1 tomaat

  • Olijfolie

  • Verse rozemarijn en evt andere verse kruiden

  • Zeezout/peper

  • Schapenfeta, vegan feta of zachte geitenkaas

  • Handje zeekraal (optioneel)

  • Een halve citroen

  • Aluminiumfolie









Het recept:

  1. Indien je de oven gebruikt verwarm deze voor op 210 graden.

  2. Snijd de tomaat in dunne plakken

  3. Snijd de aubergines door het midden en snijd ze kruislings in. Besprenkel met olijfolie, zeezout, peper, citroen en verse kruiden. Leg op de aubergine 2 plakken tomaat en leg op de tomaat feta/geitenkaas en verse rozemarijn. Voeg eventueel zeekraal toe.

  4. Wikkel de halve aubergines in folie en leg op de bbq/green egg met de deksel dicht. Ze zijn goed wanneer ze zacht zijn als je er in knijpt (ongeveer 20 min op de bbq, ligt er natuurlijk aan hoe warm deze is). In de oven roosteren voor ongeveer 40 minuten.




























bottom of page