top of page

Zoete aardappeltoast (glutenvrij & lactosevrij)

Dit is zó lekker!! Een mega voedzame lunch 🤩 de zoete aardappel gebruik je als “cracker”.


Brood vervangen kan soms een lastige opgave zijn. Ook glutenvrij brood bevat vaak dingen die we niet te veel binnen willen krijgen. Brood kun je zien als iets speciaals en niet als de basis van 2 maaltijden per dag. Een mega lekkere ontbijt of lunch kun je maken met zoete aardappel toast! 😍


Als je van zoet houdt kun je ook de pindakaas combineren met banaan. 🍌


Je kunt ze in de lengte snijden, maar ook als rondjes om leuke hapjes van te maken.


Als topping heb ik:

  • Avocado, zalm en kiemgroenten.

  • Avocado, tomaatjes en kiemgroenten.

  • Pindakaas, komkommer en kiemgroenten.

Ingrediënten:

  • 1 zoete aardappel

  • Toppings naar keuze (staan boven de foto)

  • Olijfolie

  • zout, peper en paprikapoeder














Het recept:

  1. Verwarm de oven voor op 185 graden

  2. Snijd de zoete aardappel in plakken (ongeveer een halve cm dik). Je kan ze in de lengte snijden maar ook in de breedte.

  3. Besprenkel de zoete aardappel met olijfolie, zout, peper en paprikapoeder en zet in de oven voor ongeveer 20-25 minuten. Je kan ze ook in de broodrooster doen! Op de hoogste stand.

  4. Prak de avocado en voeg hier wat peper en evt zout aan toe.

  5. Haal de zoete aardappel toast uit de oven en beleg!





























bottom of page