top of page

ZOETE AARDAPPEL MET LINZEN EN NOTENBALLETJES (vegan en glutenvrij) šŸ’«

Ik ben gek op lekkere en makkelijke gerechtjes. Ik hou er enorm van om in de keuken te staan maar vind het ook fijn als het niet te lang duurt voor een gerecht klaar is. Zeker als ik trek heb, haha. Dit gerecht zet je op tafel in ongeveer 30 minuten (de zoete aardappel moet wel even een tijdje in de oven).


De notenballetjes van de Jumbo doen mij altijd denken aan de Zweedse balletjes van de Ikea. Eten in de Ikea vond ik vroeger echt zo'n feestje! De yoghurtsaus is echt een super lekkere combinatie met dit gerecht. Als je de saus er niet bij wil maken kan je ook wat citroen over het gerecht uit persen en wat extra kruiden toevoegen.


Het is ook echt een super voedzaam gerecht met veel groenten, dat is natuurlijk ook niet onbelangrijk!


Ingrediƫnten (2 personen):

  • 1 avocado

  • 2 zoete aardappels (of 1 grote)

  • 200 gram linzen (1 blikje)

  • Notenballetjes

  • 1 vleestomaat

  • Zelfgemaakte vegan saus (ingrediĆ«nten en recept op mijn site)

  • Verse platte peterselie

  • Paprikapoeder, zaā€™atar kruiden, peper, zout









Ingrediƫnten vegan yoghurtsaus:

  • 2 grote eetlepels vegan mayonnaise

  • 3 grote eetlepels Amandelyoghurt

  • Kwart fijngesneden ui

  • Peper/zout

  • Verse peterselie

  • Za'atar kruiden

Het recept:

  1. Verwarm de oven voor op 210 graden.

  2. Snijd de zoete aardappel in blokjes. Besprenkel met olijfolie, paprikapoeder, zaā€™atar en peper en zout. Zet in de oven. Bak voor ongeveer 25 minuten tot de blokjes zacht zijn.

  3. Maak de vegan saus.

  4. Snijd de tomaat en avocado in blokjes en de peterselie fijn.

  5. Bak de notenballetjes

  6. Als de zoete aardappel goed is meng je alles door elkaar. Serveer met het sausje er naast!








Comments


bottom of page