top of page

WOKGERECHT MET GROENTEN EN ZELF GEMARINEERDE STICKY TEMPEH 🌱 (glutenvrij & vegan te maken)

Dit gerecht is top en makkelijk te maken! Ik heb een paar keer de tempehmarinade gemaakt voordat ik echt een lekker receptje had, maar het is gelukt! Je kan naar smaak extra sambal of honing toevoegen. Als je veganistisch bent kun je er voor kiezen om de honing weg te laten of om te vervangen met ahornsiroop.

Ingrediënten:

  • 125 gram tempeh

  • Mango

  • Groentenkiemen of taugé

  • Broccoli

  • Doperwten

  • Paprika

  • Ketjap manis

  • Sambal oelek

  • Honing

  • Kurkuma

  • Zwarte peper

  • Sojasaus









Het recept:

  1. Snijd de tempeh in gelijke blokjes. Verwarm in de air fryer voor 10 minuten op 180 graden met wat olijfolie. Pan: aanbakken tot de tempeh goudbruin kleurt.

  2. Doe de tempeh in een schaal en marineer met 1 eetlepel ketjap manis, een halve theelepel honing en een halve theelepel sambal (meer als je van pittig houdt)

  3. Snijd de broccoli in stukjes en in repen zodat je ze goed kan bakken. Snijd ook de paprika in grove stukken.

  4. Bak de broccoli met kurkuma, peper en een beetje ketjap. Voeg als dit goudbruin kleurt de paprika en doperwten toe.

  5. Kook de rijstnoedels volgens de verpakking.

  6. Snijd de mango en bosui in stukjes.

  7. Bak de tempeh in een aparte pan, let op dat de ketjap niet aanbrandt!

  8. Meng de rijstnoedels door de groenten en serveer op een bord met bovenop de tempeh, kiemen/taugé, mango en bosui.






















bottom of page