top of page

SUSHI MET ZALM EN TONIJNšŸ£

Meestal als ik sushi maak gebruik ik quinoa, maar ik wilde nu een keer proberen inside out sushi te maken dus heb ik gewone sushirijst gebruikt! Het was geen simpele opgave maar het is uiteindelijk goed gelukt (al zeg ik het zelfšŸ˜‚). Ik heb de sushi gevuld met mango, tonijn, zalm, avocado en komkommer. Voor het recept raad ik aan om filmpjes te kijken over sushi rollen want het is wel even een werkje!

Ingrediƫnten:

  • Verse zalm

  • Verse tonijn

  • Norivellen

  • Sushirijst

  • Mango

  • Avocado

  • Komkommer

  • Soyasaus

  • Rijstazijn

  • Sesamzaadjes



Recept:

  1. Kook de sushirijst volgens de verpakking. Voeg hier rijstazijn, zout en een beetje suiker aan toe.

  2. Snijd alle ingrediƫnten in lange repen.

  3. Leg een norivel met de ruwe kant naar boven. Verdeel de sushirijst over het vel en laat twee uiteindes ongeveer 2 centimeter vrij. Leg in het middel de ingrediƫnten en rol strak op. Ik raad je aan om hier even een video van te kijken op youtube want het is best een kunstje om het goed strak te doen.

  4. Voor de inside-outrol verdeel je de rijst over een norivel en draai je deze daarna om. Vervolgens leg je de ingrediƫnten op de rol en rol je hem op. Ook hier over zijn video's te vinden.

  5. Snijd de rollen in ongeveer 5 stukjes met een scherp mes. Ik maak het mes steeds even een beetje nat met warm water zodat de rijst niet plakt.

1 weergave
bottom of page