Vorige week maakte ik snel deze lunch en deelde een foto in mijn verhaal. Jullie vroegen om het recept dus hier issie.š Voedzaam en efficiĆ«nt lunchen is een vaak terugkomend onderwerp in mijn praktijk. Deze salade is eigenlijk erg simpel en de rijst was al voorgekookt dus het stond binnen 7 minuten op tafel. šš»
Voedzaam kan ook zeker snel en efficiƫnt!
In deze salade zitten ansjovisjes, een vette vissoort die minder vaak gegeten wordt. Zonde want hier zit juist veel omega 3 in Ć©n het is heel lekker. Goed om deze salade dus eens te proberen. šš¼āāļø
Ingrediƫnten (3 porties ongeveer):
150-200 gram zilvervliesrijst
Blikje tonijn
Blikje ansjovisjes
Hand snoeptomaatjes
Kwart komkommer
Halve mango (of hele ligt aan de grootte van je salade)
Olijven
Halve ijsbergsla
Kiemgroenten (veel!)
Verse bieslook
Blikje mais
Paar augurken
Hand noten/pompoenpitten
Evt extra: biologisch ei, avocado en wortel julienne
Dressing: balsamicoazijn & extra vierge olijfolie
Het recept:
Kook de rijst (of van de avond daar voor)
Snijdt de groenten, mango, augurk in stukjes en doe dit in een schaal.
Voeg de rijst, tonijn, ansjovis (evt in stukjes snijden), mais, pompoenpitten en olijven toe.
Voeg kiemgroenten toe en knip verse bieslook in stukjes en voeg de dressing toe.
Comments