top of page

Salade met o.a. warme geitenkaas, kimchi en radijs🌿 (glutenvrij & koemelkvrij)

Zoals ik vaak in consulten zeg: eat the rainbow! 🌈 Een salade met lekker veel groentjes, gefermenteerde producten & geitenkaas.


Wat is kimchi?

Kimchi is gefermenteerde groenten (meestal kool en paksoi) in kruiden. Het is een gefermenteerd voedsel dat rijk is aan probiotica, wat top is voor de darmgezondheid. Daarnaast bevat kimchi veel vezels, vitamines en mineralen!! Ook zure augurken zijn gefermenteerd en zijn ook toegevoegd aan deze salade. Dagelijks wat gefermenteerde producten toevoegen aan je voedingspatroon is super. 🤗


Ingrediënten (2 middelgrote porties):

  • Halve krop ijsbergsla of andere sla die je lekker vindt

  • 8-10 radijsjes

  • 8-10 kleine zure augurkjes

  • Kwart komkommer

  • 1 appel

  • 4 rondjes geitenkaas

  • Balsamicoazijn

  • 2 handen gemengde ongezouten noten

  • 1 hand pompoenpitten

  • 50 gram alfalfa

  • 1 avocado

  • 4 schepjes kimchi

  • Hand granaatappelpitjes



Het recept:

  1. Verwarm de oven op 160 graden en zet hier de geitenkaas schijfjes in op wat bakpapier voor ongeveer 6 minuutjes tot ze wat zachter zijn.

  2. Snijd ondertussen de ijsbergsla, radijs, augurkjes, komkommer, appel en avocado in stukjes.

  3. Meng in een kom samen met de noten, pompoenpitten, granaatappelpitjes en alfalfa.

  4. Leg de geitenkaas uit de oven op de salade, doe er wat schepjes kimchi bij en klaar om te eten!

































bottom of page