top of page

RISOTTO MET GROENE GROENTEN EN ASPERGES šŸŒ±

Mijn lievelingsgroenten blijven toch wel echt asperges!šŸ˜ Ik vind zowel groene als witte asperges erg lekker. In dit gerechtje heb ik ze gecombineerd. Je kan er ook voor kiezen om Ć©Ć©n soort te gebruiken natuurlijk.


Ingrediƫnten:

  • 300 gram risottorijst (of aboriorijst)

  • Boullion

  • Scheut witte wijn

  • Groene asperges

  • Doperwten

  • Trostomaatjes

  • Courgette

  • 2 tenen knoflook

  • 1 ui

  • (Optioneel) gerookte of gebakken zalm

  • Zachte geitenkaas

  • Witte asperges

  • Verse of gedroogde kruiden: peterselie, salie en bieslook


Het recept:

  1. Schil de witte asperges en kook ze gaar (ongeveer 8 minuten tot je ze makkelijk kan doorprikken met een vork)

  2. Verwarm de oven op 160 graden en besprenkel de tomaatjes met olijfolie en peper. Schuif deze in de oven voor ongeveer 15 minuten.

  3. Snijd de ui en pers de knoflook. Fruit dit in een pan. Voeg de risottorijst toe en bak tot het glazig wordt. Voeg een scheut witte wijn toe en vervolgens bouillon. Blijf roeren en bouillon toevoegen tot de risottorijst zacht is. Voeg de verse kruiden en peper toe.

  4. Snijd ondertussen groene asperges (hoeven niet geschild te worden) en courgette en bak in een grote pan samen met de kruiden en peper en zout. Voeg als laatste ook de doperwten toe.

  5. Roer de rijst door de groenten en voeg geitenkaas naar smaak toe.

  6. Serveer op borden met de asperges en tomaatjes en eventueel zalm!














Commentaires


bottom of page