Mijn lievelingsgroenten blijven toch wel echt asperges!š Ik vind zowel groene als witte asperges erg lekker. In dit gerechtje heb ik ze gecombineerd. Je kan er ook voor kiezen om Ć©Ć©n soort te gebruiken natuurlijk.
Ingrediƫnten:
300 gram risottorijst (of aboriorijst)
Boullion
Scheut witte wijn
Groene asperges
Doperwten
Trostomaatjes
Courgette
2 tenen knoflook
1 ui
(Optioneel) gerookte of gebakken zalm
Zachte geitenkaas
Witte asperges
Verse of gedroogde kruiden: peterselie, salie en bieslook
Het recept:
Schil de witte asperges en kook ze gaar (ongeveer 8 minuten tot je ze makkelijk kan doorprikken met een vork)
Verwarm de oven op 160 graden en besprenkel de tomaatjes met olijfolie en peper. Schuif deze in de oven voor ongeveer 15 minuten.
Snijd de ui en pers de knoflook. Fruit dit in een pan. Voeg de risottorijst toe en bak tot het glazig wordt. Voeg een scheut witte wijn toe en vervolgens bouillon. Blijf roeren en bouillon toevoegen tot de risottorijst zacht is. Voeg de verse kruiden en peper toe.
Snijd ondertussen groene asperges (hoeven niet geschild te worden) en courgette en bak in een grote pan samen met de kruiden en peper en zout. Voeg als laatste ook de doperwten toe.
Roer de rijst door de groenten en voeg geitenkaas naar smaak toe.
Serveer op borden met de asperges en tomaatjes en eventueel zalm!
Commentaires